Otrombaság

Az elmúlt hétvégét elhunyt szeretteinknek szenteltük. Végigjártuk eltávozott eleink sírját, virágokat vittünk, meggyújtottuk az emléklángokat. Alig értünk haza a temetőből, egyik sógornőm a Jászságból felháborodva hívott fel telefonon. Arról számolt be, hogy ő is ilyen fennkölt hangulatban volt a temetőkből hazaérkezve, amikor csörgött a telefon. Egy géphang bejelentette, hogy a Fidesz nevében telefonál, és megkérdezte: tudja-e Ön, hogy Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere... Ekkor vágta le sógornőm a telefont.

Amikor felhívott, még remegett a hangja a felháborodástól. Hozzáteszem, nincs annyira képben, hogy tudja, milyen támadási felületet talált a Fidesz Oszkó Péteren, mert inkább a gazdasági racionalitások, mint a politikai kommunikációk determinálják véleménykialakítását. A költségvetési szavazás kommunikációjánál, a kormányellenes hangulat fenntartásánál jól jön a demagógia. Miként a beadott módosítási javaslatokban, melyek minősége a vágyakon alapult, és nem számol azzal a ténnyel, hogy világválság van.

Később azonban elmondhatják, hogy ezt is az MSZP és a gaz kormány akadályozta meg. Mivel a sarokszámok már elfogadásra kerültek, arra kérem a Fidesz- módosítások benyújtóit, hogy ismételjék meg javaslataikat, de azzal a feltétellel, hogy azt is megnevezik, miről kell lemondani.

Sógornőm az említett telefont röviden kegyeletsértésnek nevezte. Én nem akarom minősíteni a minősíthetetlent, és csupán véletlenségből biggyesztettem olvasói véleményem élére az otrombaság jelzőt. Ami egyébként a javasolt módosítások mennyiségére, és részben minőségére is illik.

Tősér István

Miskolc

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.