Oltassak vagy ne oltassak?

Van egy problémám. A sertésinfluenza. Oltassak vagy ne oltassak? Az itt a kérdés! Annyifélét mondanak az emberek. Én már nem is tudom, hogy kire hallgassak.

Még a szakemberek is össze-vissza beszélnek. A piacon mesélte például a csülkös asszony, aki sertésügyekben nagyon képzett, hogy szerinte az a fő probléma, hogy a hemmaglutinin meg a neuraminidáz proteinek szekvenciái magas patogenitású, redundáns pandémiát generáltak. Ez fehéren-feketén benne van a Wikipédiában, nyugodtan utána lehet nézni. Azért jó az internet, mert az ember tök naprakész tud lenni fontos ügyekben.

- Maga nagyon benne van a témában. Beoltatja magát? - kérdeztem.

- Oltassa a rosseb! Dr. Lenkei a blogjában megírta ugyanis a tutit, miszerint az oltóanyag klasszikus reasszortánsból készült, ráadásul hentes anyákon nem is próbálták ki. Már csak az hiányzik, hogy kiújuljon a rizikófaktorom!

Arra a kérdésre, hogy mi a fene az a klasszikus reasszortáns, csak a vállát vonogatta az asszonytárs. Ezért gondoltam végül is, hogy nem kéne hallgatnom rá, és nem a hús mellé csempészett mócsing meg a kétszáz forint miatt, amennyivel átvert a mérlegelésnél.

Otthon rögvest felmentem a netre, és tényleg nagyon sok fontos dolgot találtam. Tudtátok például, hogy az injekciót esetleg megbuherálták, és sutyiban mikrocsipet ültetnek bele vele a szervezetetekbe? És ez után távolról utasítgatnak, hogy agyatlan zombiként olyan dolgokat csináljatok, amit magatoktól eszetek ágában sem volna megtenni? Na most, én házasember vagyok, ebben nekem semmi új nincsen, hozzá vagyok szokva, nem is ezzel van igazán bajom. Én attól rezeltem be, hogy mi van akkor, ha a csipen keresztül nem sertésinfluenzát, hanem trójai vírust kapok be, és egy reggel újrabútolás után úgy lefagyok, mint valami agyatlan Windows?

Az is nagyon érdekes, hogy a világjárvány világnézeti szövődményeket is okozhat. Egy felmérés szerint például a baloldal nálunk inkább oltáspárti, míg a jobboldal szimpatizánsainak 78 százaléka nem akarja megszúratni magát. Béla, aki vér szerinti sógorom (egyébként véres szájú jobber, és orvosilag indokolt eset), ezt azzal magyarázza, hogy az oltási kampány nyilvánvalóan a nemzetközi balliberális összeesküvés következménye. Nem is titkolják például, hogy a vakcinát patkányokon próbálták ki. Azt pedig mindenki tudja, hogy a patkányok egytől egyig ballibek, akikkel nem szabad közösködni. Különben is, az egész járványhisztéria mögött a globálisan összefonódott zsidó- és cigánytőke profitérdekei állnak, és az egészséges nemzeti érzésű emberek nem hülyék, hogy beálljanak ebbe az oltási offshore-ba.

Na jó, vetettem közbe, de mi van akkor, ha ez az összeesküvés pont fordítva működik? A ballibek direkt keverik magukat gyanúba, hogy elriasszák az oltástól az egészséges nemzeti érzésűeket. Aztán amikor majd együtt kulminál a járvány és az országgyűlési választás, akkor a vírus pont az ország jobbik felét fogja lenyomni, a ballibek meg röhögve megint kormányra szavazzák magukat.

Úgy láttam, ezzel sikerült vírust ültetnem a sógorom fülébe, mert erősen elgondolkodott, pedig nem szokott.

Nagyon erős az a vélemény is a neten, hogy az oltás úgyse fog használni, ezért inkább az immunrendszerünket kell erősíteni. Együnk sok vitamint, cinket, vasat, rezet. Csak az a baj, hogy a mi családunkban nem nagyon mennek az étkezési fémek. A gyerekek például undorodva piszkálják a tányér szélére a drótdarabokat és szögeket. A feleségem szerint nagyon el vannak kényeztetve.

Ami talán nem is baj, mert mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a vírus áldozatai éppen azért haltak meg, mert az immunrendszerük túl viharosan reagált a vírusra. Tehát, éppen ellenkezőleg, le kell gyengíteni az immunrendszerünket, hogy túléljük a járványt.

Már-már elkeseredtem, hogy sose fogok eligazodni az egymásnak ellentmondó nézetek között, amikor szerdán az Inforádióban idézték dr. Tihanyit, aki szerint egyetlen tuti védekezés van a sertésinfluenza ellen, a fehérbor. Abban ugyanis olyan vegyületek vannak, amelyektől bekrepál a vírus.

Ezzel már csak annyi bajom van, hogy én a vörösbort jobban szeretem. Nem baj, megvárom, amíg dr. Villányi is megszólal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.