Korlát és kiskapu

Eltörölnék a korhatár alatti nyugdíj mellett végzett munka keresetkorlátját a szocialisták - legalábbis Kökény Mihály és Szabóné Vidor Györgyi országgyűlési képviselők javaslata szerint (Eltűnhet az előnyugdíj mellől a keresetkorlát, október 22.).

Teljes mértékben egyetértek az MSZP parlamenti képviselőinek javaslatával, mert ha a parlament megszavazza elképzeléseiket, bezárulnak a fekete- és szürkegazdaság irányába vezető kiskapuk.

Az előnyugdíjba menekülők a legértékesebb munkaerőt jelentik, mivel több évtizedes tapasztalat, szakmai múlt áll mögöttük. Mindent tudnak a munkájukról, a cég kapcsolatrendszeréről, működéséről. A munkaadónak általában problémát jelent, ha egy rutinos munkavállalótól kell megválnia és egy új dolgozót kell betanítania a régi munkaerő helyére.

Társadalmi szempontból igenis fontos lenne az idő előtt nyugdíjba kényszerítettek további foglalkoztatása. Az érintett nyugdíjasok többsége még ereje teljében van. Képes lenne és szeretne is dolgozni, ha változatlan feltételek mellett hagynák. Arról nem tehetnek, hogy előre hozott nyugdíjválasztásuk óta utólag - számukra hátrányosan - megváltoztatták a jogszabályokat.

Gyarmati János

Kiskunmajsa

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.