Pártütés

Bicskanyitogató gondolatokat fogalmazott meg Molnár Zsolt a budapesti választási kampány fővárosi lebonyolításának felelőse: aki Hagyó Miklóst, a párt egyik országosan elismert politikusát, Budapest főpolgármester-helyettesét választási időszakban belülről támadja, az a pártot is üti.


Amennyiben Molnár Zsolt azt jelenti ki, hogy Hagyó Miklós országosan ismert politikus - egy szót sem szólnék. A BKV-nál történt visszaélések miatt igencsak sűrűn emlegetik a nevét - utcán, tömegközlekedési eszközökön, falvakban és tanyákon. Semmi kétség: Hagyó Miklós politikus nevét országosan ismerik. De ki üti a pártot?

Az, aki a BKV felügyeletét ellátta, vagy az, aki azt sugallja, hogy a pártot, a baloldaliságot nem szabad feláldozni enyhén szólva erkölcstelen lépések sorozata miatt? Vagy az, aki szerint Hagyó Miklós éppen a baloldaliság védelme érdekében vonuljon vissza? A válasz egyértelmű!

Molnár Zsoltnak igaza van: összefogásra van szükség, de csak azokkal, akiknél az erkölcsvezérelt életút a legfontosabb iránytű. Ez a vezető tisztséget betöltőknél még fontosabb, mint a közkatonáknál. "Közlegénysorban állni és kitüntetés nélkül gyakorolni polgári erényt szintoly szent kötelesség, mint állni a dolgok élén" - írja Széchenyi 1848-ban. Ám a legnagyobb magyar még fontosabbnak tartotta, hogy az ország élén állók még inkább az erkölcsi követelmények alapján cselekedjenek, hiszen a Hitelben így fogalmazott: "Minekünk az erény sokkal magasabb lépcsőjén kell állni, mint másoknak, ha igazán kívánunk használni". - írja Széchenyi a
Hitel c. könyvében.

Az országgyűlési választásokig még van annyi idő, hogy az erkölcsre fittyet hányó politikusok visszavonuljanak és ezzel utat nyissanak a baloldali eszméket valló emberek visszatérésének.

Dr. Takács Imre

Hajdúszoboszló

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.