Levélturmix

A Katyni mészárlás: a jogi elégtétel várat magára című (szeptember 2.) információban moszkvai tudósítójuk arról ír, hogy a szovjet Vörös Hadsereg "ellenőrzése alá vonta Kelet-Lengyelországot és ezzel... több mint húszezer lengyel tiszt is fennhatósága alá került". Az akkor még Vörös Hadsereg nem ellenőrzése alá vonta az akkori Lengyelország keleti (egyébként belorusz és ukrán többségű) részeit, hanem megszállta és annektálta. Úgy, ahogyan Hitler Ausztriát és Csehországot. A húszezer lengyel tiszt pedig hadifogságba került, nem csupán szovjet fennhatóság alá, mint a terület lakossága.

Dr. Del Medico Imre

Budapest

Dr. Szerémy Zsolt orvos levelének (Kire szavazzon a baloldali?, szeptember 10.) egyik mondata így szól: "A tisztességes baloldali szavazók pedig majd választhatnak a Fidesz és a Jobbik között". Az a véleményem, hogy aki a Fideszre vagy a Jobbikra szavaz, eddig sem volt tisztességes baloldali szavazó.

Hadarits Mihályné

Budapest

Nyelvvizsgáztam a budapesti Vlll. kerületi Rigó utcai központban. Szüleimmel a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkoltunk, mivel mozgássérült vagyok. Amikor végeztem, akkor láttuk meg, hogy egy piros csomag van a szélvédőn. Megbüntettek jogtalan parkolásért. Ritkán utazunk autóval, nem vettük észre, hogy ez év augusztus 11-én lejárt a kártya, és újra kell érvényesíteni. Mivel nem volt érvényes, 67 500 forint büntetést szabtak ki. A havi bevételem 33 000 forint rokkantsági járadék és 22 000 forint családi pótlék. Ebből egyszerre kifizetni nem tudom. Az érvényesítést másnap meg is csináltattam, és elküldtem a Centrum Parkoló Kft.-nek elektronikusan és ajánlott tértivevényes levélben is. Kértem az összeg elengedését vagy mérséklését. Az állapotom végleges. A parkolási engedély azt hiszem, ezért jár. Nagyon bánt ez a dolog, úgy érzem, az ország nyűgje vagyunk. Sajnos!

Szűcs Katinka

23 éves mozgássérült

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.