Átálltam én is

Megmondom az őszintét: a végére átálltam én is. Ég a pofám, persze. De ne higgyétek, hogy nem voltak álmatlan éjszakáim.

Haboztam, töprengtem, vacilláltam, sőt még hezitáltam is. Ide-oda billegett a mérleg nyelve. Na de ebből elegem volt! A mérleg nyelve meg tehet egy szívességet! Nézzétek: ezek azt mondják, csökkenteni fogják az adókat. Belegondoltam: jó ez nekem vagy rossz ez nekem? Szerintem jó ez nekem!

Ezek még azt is mondják, hogy azonnal eltörlik a vagyonadót. Őszintén szólva én eleve nem is akartam vagyonadót. Viszont ha emezek maradnak, akkor még a vagyon is egy vagyonba fog kerülni.

Azt is mondják, hogy ha majd ők, akkor nem lesznek megszorítások. De úgy képzeljétek, hogy egyáltalán nem! Na most, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem tök tele van a hócipőm a megszorításokkal. Már kifejezetten súlyos elvonási tüneteim vannak. Ezek viszont azt mondják, hogy ha majd ők, akkor lesz elég pénz önkormányzatra, iskolára, kórházra, rendelőre, MÁV-ra, BKV-ra, tűzoltásra, bíróságra, rendőrségre. Senki se saját maga ellensége, ezért eltöprengtem, de őszintén: jó ez nekem vagy rossz ez nekem?

Szerintem jó ez nekem.

Egy kicsit zavar persze, hogy miből lesz pénz minderre, ha csökkenteni akarják az adókat. Na, de az én gondom ez?

Nem az én gondom ez!

Biztosan tudnak valamit, amit én nem tudok, csak nem akarják előre az orromra kötni, mert akkor lelövik a poént. Általában egyébként nem túl sokat kötnek orra abból, hogy lesz, mint lesz, de következtetni azért lehet. Deduktíve.

Például hogy akkor majd végre erős állam lesz és rend lesz. Hogy az ember nyugodtan kimehet az utcára késő este, és még a cigány is nyugodtan alhat otthon az ágyában éjfél és két óra között anélkül, hogy rettegnie kéne. Az vesse az első követ, aki nem gondolkodna el azon, hogy jó ez nekem vagy rossz ez nekem.

Szerintem jó ez nekem.

Úgy lesz, hogy több rendőr lesz. Na most, állítólag jelenleg is nálunk a legtöbb az egy főre eső rendőr Európában. (Vö.: Az megy rendőrnek, aki egy főre esett.) Nem lesz baj abból, ha ezt még tovább fokozzák? Ahol elszaporodik az államrendőr, ott képződik a rendőrállam.

De hát az én gondom ez? Nem az én gondom ez!

Csökkentik a munkanélküliséget, és hadat üzennek a bürokráciának. Szóval amitől égnek áll a hajam ebben az országban, ez a rengeteg léhűtő bürokrata. Az ember óhatatlanul felteszi a kérdést: jó az nekem vagy rossz az nekem, ha csökken a bürokrácia?

Szerintem jó az nekem.

Kérdés lehet persze, hogyan akarják csökkenteni a bürokráciát. Mi lesz a bürokratákkal? Kirúgják őket? No nem! A közszférához nem nyúlnak, ezt megígérték!

Majd csak megoldják valahogy. Az én gondom ez?

Nem az én gondom ez!

És ami a legfontosabb: ezek nem fognak lopni! Hogy miből gondolom? Nagyon elítélik! És meg is tudom őket érteni. Ki a fene az, aki egy cellába kívánkozik Hunvalddal vagy Zuschlaggal? Amikor ilyen hatalmas különbségek vannak a politikai nézetek tekintetében! Ugyan!

Meg aztán most volt pár év gondolkodási idejük, és biztosan rájöttek, hogy hiba volt az Ezüsthajó meg a Kaya Ibrahim és a többiek. Meg most kívülről szemlélve a BKV ügyeit, láthatják, milyen rosszul festenek a polgárok szemében a csókosok zsebébe dugdosott milliárdok. Én például nagyon unom, hogy nehezen megkeresett adóforintjaim haverok meg pártok zsebébe vándorolnak. Ezért nem is kérdés, hogy ha megszűnik a lopás, szerintem jó az nekem.

Hogy aztán mivel fizetik ki a csókosaikat, akik a nehéz évek alatt is támogatták őket anyagilag, és miből tartják fenn a pártjukat, az már legyen az ő gondjuk.

Nem az én gondom ez!

Csodálkoztok, hogy átálltam? Én szeretnék kevesebb adót fizetni, sőt, ha lehet, egyáltalán nem fizetni. Szeretném, ha az állam átvállalná a gondjaimat, gondoskodna, babusgatna, kényeztetne.

Erről jut eszembe, olvastam valamit a salgótarjáni szexbotrányról. Egy ifjú ellenzéki delegált orálisan kényeztetett férfiakat klubokban. Én tudom, hogy ez egyelőre nem része a jövendő kormányprogramnak, de azért elgondolkodtam rajta: jó ez nekem vagy rossz ez nekem?

Szerintem jó ez nekem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.