A sorok között olvasva

Reméltem, hogy reagálnak Bächer Iván Ököllel a zongorát című (augusztus 18.) cikkére - történetesen arra, hogy miért nem hozták le B. I. eredeti publicisztikáját, amelyet a Magyar Hírlap elorozott.


Azt vártam, hogy a szerkesztőség nyilatkozzon, hogy Bächer cikke ezért meg azért közölhetetlen. Ezzel szemben megjelent az, ami... Milyen érdekes!

Ez a helyzet engem (is) arra sarkallt, hogy - gondolom, sokadmagammal - felkeressem a Magyar Hírlap honlapját, és elolvassam az eredeti írást. Nos Bächer Iván Séta című publicisztikájáról az a benyomásom, hogy egy végsőkig elkeseredett ember vitriolba mártott tollal kifakadt, adott egy jól megérdemelt jobb-bal egyenest az MSZP-nek, és jól megalapozott szarkazmussal arra "biztatja" olvasóit/híveit, hogy szavazzanak a Jobbikra, mert akkor lesz rend, még ha kőkemény diktatúrával is jár, de legalább leáldozik a korrupt csirkefogóknak.

Ahhoz is volt gyomrom, hogy elolvassam az MH híveinek reagálását - volt jó sok. Ők szinte egybehangzóan úgy vélekedtek, hogy a bértollnok B. I. megpróbálja provokálni a tisztességes jobboldalt, és ezzel az írásával valójában el akarja riasztani a szavazókat a jobboldaltól.

Sajnálatos, hogy a szocialisták egyik vezető politikusa (Hegyi Gyula: Séta, higgadt fejjel, augusztus 21.) miután elolvasta az MH-ban közzétett cikket, nem tud a sorok között olvasni. "Az MSZP szétverése hosszú, akár több évtizedes jobboldali egyeduralmat jelentene, amihez baloldali ember még pillanatnyi rosszkedvéből sem asszisztálhat" - írja. Nos, B. I. nem pillanatnyi, hanem hoszszan tartó rosszkedvéből írt, és éppen hogy nem asszisztált, hanem azt mondta, hogy - lefordítom azoknak, akik csak a szavakat és nem a mögöttük lévő gondolatokat értik - fiúk, nagyon sok hibát követtetek el, kapjátok össze magatokat, változzatok meg, tegyetek jót, ha tudtok, nyújtsatok hiteles, szép perspektívát, különben szegény hazánk felkészülhet a legrosszabbakra.

Vajda Győző

Budakeszi

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.