Levélturmix

Sokra tartom Válas György színvonalas olvasói leveleit, de a Vidék-Budapest 1:0 címmel (június 27.) megjelenten kissé kiakadtam. Mint budapesti lokálpatriótát érzelmileg megértem (1946-ban a Kútvölgyiben születtem), de figyelembe kellene vennie egy-két dolgot, amit viszont a vidéken lakó kb. 8 millió 300 ezer polgár érez évtizedek óta igazságtalannak. Tudja-e Válas úr, hogy a községfejlesztési adó hosszú évtizedeken át túlnyomórészt a fővárost szolgálta? Hogy a vidéki gyáregységeknek (minden iparágban) Budapestre kellett utalniuk a nyereségüket - ott döntötték el, adnak-e vissza egy keveset. Hogy a bérek a fővárosban mindig 30-40 százalékkal magasabbak voltak, mint vidéken átlagosan? Én meg ezeket tartom égbekiáltó igazságtalanságnak!

Zámbó Zoltán

Dunaújváros

Nem tudom eldönteni, hogy a július 11-i Képmentő stílusa jópofáskodó-e vagy simán cikiző. Berkó Pál Dunára, magyar! című írása szerint "a SZOT által fenntartott pihenéskombinátokba a szakszervezeti tagoknak csak valamivel több mint hét százaléka juthatott be", a többieknek meg kellett elégedniük, hogy csak "pár évente" kaptak lehetőséget, hogy az év két hetét "ugyanazoknak a társaságában töltsék", akikkel naponta együtt vannak. Az üdülőhajóra szóló hatnapos beutalóért már 150-250 forintot kellett fizetni "a munkában élenjáró, a szocialista munkaerkölcs szabályait megtartó, példamutató magatartású dolgozónak". Bizony, a Kádár-rezsim így tudta "rabigája alá hajtani" az embereket. És a mai demagográcia?

Lévai Zoltán

Budapest

Családi házban lakunk. Átalánydíjas víz- és csatornadíjat fizetünk. A fogyasztásmérő leolvasása a szolgáltató részéről félévente történik. A legutóbbi mérőóraállás szerint nagy mennyiségű, indokolatlan vízfogyasztás történt. A Békés Megyei Vízművek Zrt. munkatársa jegyzőkönyvet készített a helyszínen. Rögzítette: rejtett meghibásodás történt valahol a rendszerben, mivel vízelvétel hiányában is "pörgött" a vízmérő óra. Azonnal szakembert hívtunk a hiba feltárására és kijavítására.
A szolgáltatónak kérelmet nyújtottunk be a víz- és csatornadíj méltányos elszámolására. Kellemes meglepetés ért bennünket. Ezúton köszönjük a zrt.-nek, ezen belül az ügyfélszolgálati osztály vezetőjének és dolgozóinak a gyors, korrekt, humánus elbírálást és ügyintézést.

Molnár Sándorné

Szeghalom

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.