A szerk: A sorban

Nézzük a képet: a bedőlt Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet fiókja előtt a pénzükre hiába várakozók láthatók rajta. Nem éppen harácsoló offshore lovagok. Majd ők is megkapják a magukét.

Addig azonban helyettük tesszük fel megrökönyödve a kérdést: hogyan lehet az, hogy e szövetkezetnek a fő tulajdonosa nem állt fel önként az ÁllamadósságKezelő Központ vezérigazgatói székéből? Vagy ha már ő nem érzi ennek szükségességét, akkor miért nem kérik fel erre mások? A bankokkal és bankárokkal szemben máskor oly kritikus kormánynak és kormányfőnek vajon miért nincs erre egyetlen szava sem?

Töröcskei István néhány napja nyilatkozta egy osztrák lapnak, hogy a magyar bankszektor egyre érdekesebb. Ezt a sorban állók különösebb szakmai ismeretek nélkül is meg tudják erősíteni. A legkevesebb, amit állíthatnak, hogy valóban érdekes. Ami Töröcskeinek az, nekik átverés. Akkor pedig már erősen kapaszkodniuk kellene a biciklibe, amikor arról értesülnének Töröcskeitől, hogy meg kell erősíteni a magyar tulajdoni részesedések arányát az országban működő bankokban, és ebben elsődlegesen a magánbefektetőknek kell szerepet kapniuk. Attól a Töröcskeitől olvashatnák ezt, akinek az ér de keltségébe tartozó Széchenyi Bank a magyar Raiffeisen megvásárlásáról tárgyalt. Teheti, hiszen tulajdonostársai közt tudhatja az államot, amely fantáziát látott a jó befektetésben.

Van itt pénz, csak éppen nem a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezetben. De ez láthatóan csak a pénzükre váró ügyfeleket érdekli, Töröcskeit kevésbé. Az állam okkal örülhet, ha ilyen jó tulajdonostársat talál magának.

Mi meg csak nézünk bambán, várunk, mintha csak sorban állnánk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.