jamborpitbull

jamborpitbull

A tökéletes Fidesz-kommunikáció

Mindig is tiszteltem a Fideszben a jövendőmondás képességét és a tények iránti csalhatatlan rajongást. A legnagyobb ellenzéki párt - itt a legnagyobbra fektetném a súlyt - nap mint nap tanúbizonyságát adja annak, hogy arányérzékét még akkor sem veszíti el, amikor már majdnem minden választópolgár rá voksolna, ha most lennének a választások. A Fidesz e téren is ápolja azt a szép hagyományt, hogy általában már a választások előtt meg szokta nyerni a választásokat.

A Fidesz arányérzékének egyik garanciája Szijjártó Péter kommunikációs vezető. Megszólalásai visszafogottak, állításai igazságtartalmához kétség nem fér - elismerem a fiatal politikus teljesítményét. Nem csak azért, mert Audival jár, hanem mert mérhetetlenül tiszteli ellenfeleit. Ha párt volnék, ilyen kommunikátor után kiáltanék. 

Igen szép és logikus volt az, amit ma is fölvezetett. Mindjárt megértettem a kormány ingatlanadóval kapcsolatos mahinációját. Eddig sötétben éltem, most sikerült megvilágosodnom. Köszönettel tartozom ezért Szijjártónak.

"A Fidesz úgy látja - olvastam az MTI közleményében -, a kormány szándéka az, hogy ne érje be a 30 millió forint feletti ingatlanok megadóztatásával, hanem minden ingatlanra adót vessen ki - közölte Szijjártó Péter szerdán Budapesten." (A Fidesz úgy látja. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz minden tagja egyöntetűen birtokában van annak a tudásnak, hogy a kormánynak szándéka van. Ez a szándék a be nem érés. Nem csak a 30 millió feletti, ellenben de minden ingatlan adózni fog. A látó Fidesz mondja. Én pedig készséggel elhiszem. Azért mondja, mert biztosan tudja.) 

"Sajnos előre lehetett sejteni a szocialistákat ismerve, hogy minden ingatlant meg akarnak adóztatni. Ez a napnál világosabb" - fogalmazott a Fidesz elnöki stábjának vezetője sajtótájékoztatón. Emlékeztetett a tandíj és a vizitdíj esetére, amikor először tagadták, hogy e terheket be akarnák vezetni, aztán mégis az lett a vége. (Sajnos előre lehetett sejteni. A szocikat ismerve. Hogy minden ingatlant meg akarnak adóztatni. Milyen brilliáns logika! A biztos tudás hengerel itt. A végén ott van, hogy ez napnál világosabb. Ennél leleplezőbb módon el sem lehetett volna kapni a szocik frakkját. Nem találok szavakat.) 

Szijjártó Péter közölte: kormányzati körökből szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a szocialisták szándékában áll minden ingatlan megadóztatása. A szocialisták múltja alapján ez "igenis elképzelhető, ez igenis valószínű forgatókönyvnek tűnik" - fűzte hozzá. (Tovább a leleplezés mélységei felé. A hírek szárnyra kapnak. Mindezt milyen karakánul, bátran KÖZLI az ifjú politikus. Amelyből, ugye, egyenesen következik, nem is értem, miért nem jöttem rá magamtól, hogy a szocik múltja ALAPJÁN ez igenis ELKÉPZELHETŐ. Sőtmitöbb: VALÓSZÍNŰ. Nem tudok mit tenni, mint meghajolni a tények súlya alatt. Óriási robajjal hull le a szoci lepel.) 

Az ellenzéki politikus nem nevezte meg, melyik lap hírére hivatkozik. A Magyar Hírlap szerdai száma - "kormányzati forrásokból" szerzett értesülésre utalva - azt írta, hogy a Pénzügyminisztériumnak "komoly tervei vannak az ingatlanadó értékhatárának leszállításáról vagy megszüntetéséről". (Itt a stratégiai érzék fontosságára hívom föl a figyelmet. Nem nevezte meg a lapot, pedig megtehette volna, de ennél Szijjártó sokkal bölcsebb. Épp csak sejteti, hogy a drága Magyar Hírlap, melynek hitelességét meg nem merném kérdőjelezni, ugyenezt megpendítette, méghozzá maguktól a szociktól szerzett értesüléssel. Itt a magyar politikai kultúra és a kommunikáció magaslatai érnek össze. A pénzügyminiszétriumra vonatkozó "értesülés" minden kétséget kizáróan igazolja Szijjártó úr halálosan pontos sejtését.)

Szijjártó Péter úgy látja, hogy a kormány újabb terhet akar a családok vállára rakni. A Fidesz szerint "elfogadhatatlan és felháborító lépésre készül" a kormány. Amikor látták az ezzel szembeni szakmai, politikai és társadalmi ellenállást, akkor - ugyanúgy, ahogy szokták - "elkezdtek hazudozni, maszatolni, elkezdték a félrevezetést", ám a végére világossá válik a valódi szándék - fogalmazott. (A konkréttól az általánosba szökkenünk. A fényes bizonyítás után jön a jól megérdemelt konklúzió: hazudoznak, maszatolnak. Szijjártóék megérdemlik, hogy kormányra kerüljenek.)

A Fidesz az ingatlanadót "rendkívül igazságtalan, felháborító és elfogadhatatlan" dolognak tartja, hiszen a családok jelentős részének egyetlen és utolsó vagyontárgya az ingatlana, a háza, a lakás - mondta a politikus. Megerősítette azt a pártja által korábban már többször hangoztatott álláspontot, miszerint a Fidesz kormányra kerülése esetén el fogja törölni az ingatlanadót. (Itt nekem a "pártja által már korábban hangoztatott álláspont" szép fordulata tetszik. Mikszáthi magaslat, meghajlok Szijjártó Péter nagysága előtt. Ahogy ő hangoztat, nem hangoztat senki.)

Szijjártó Péter szerint az ingatlanadó bevezetésének terve annál inkább arcátlan, hiszen kiderülnek olyan esetek, hogy "kormánytagoknak offshore cégekkel kapcsolatban komoly elszámolni valóik (...) lennének. Kiderült (...) némely állami vezetők és kormánytagok korábbi érdekeltsége" szintén az offshore cégek ügyében, sok milliós, milliárdos vagyonok eltüntetése offshore cégekben. (Ritka szép befejezése egy nagyszerű szónoklatnak, melyről az MTI helyhiány miatt bizonyára szűkszavúan számolhatott be. Szijjártó Péter a modern politikai analízis fiatal tudora. Ilyen szikrázóan, ilyen sziporkázó következetességgel senki nem leplezte le mostanában a szocialistákat. Teljesen érthető, miért áll a Fidesz több mint 70 százalékon.)

Summa: a magam részéről egyáltalán nem csodálkozom Szijjártó úr pártjának hallatlan népszerűségén. Az a párt, amelyben ilyen meggyőző módon képesek rávilágítani az ellenfél gyöngéire, megérdemli, hogy irányítsa az országot.

 

 

2009.05.27 21:05

Ajánlott cikkek

Blogger

jamborpitbull

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.