jamborpitbull

jamborpitbull

Szexelj jobban, magyar!

Az Ipsos 2011 végén elvégzett „boldogságfelmérése” szerint a magyarok a legkevésbé boldogak a kutatás által érintett 24 ország népei közül. A boldogságfelmérés szerint a világ boldogságindexe – vagyis az, hogy a felnőtt lakosság hány százaléka vallja magát „nagyon boldognak” – a válság ellenére 2 százalékponttal, 22 százalékra nőtt a 2007-es felméréshez képest. A Föld legboldogabb helye Dél-Amerika, ott az emberek harmada nagyon boldog. Európában ez az érték mindössze 15 százalék.(A felmérés szerint 2010 tavaszán voltak a legboldogabbak az emberek a Földön.)

A nemzeteket nézve kiderül, hogy a legkevésbé boldogok a magyarok: a 2007-es 10 százalékról 6 százalékra esett vissza a boldogságindexünk.

A felmérésből kiderül, hogy a házasok jóval boldogabbak a nem házasoknál. Szintén boldogabbak a 35 év alattiak az idősebbeknél. Magasabb a boldogságindex a magas iskolai végzettségűek és a magas jövedelműek esetében - ne bonyolítsuk tovább.

Ez a felmérés adta az apropót ahhoz, hogy elkészítsük a magunk reflexív kis filmjét. Azt kutattuk, már ha ezt kutatásnak lehet nevezni, hogy mitől függ a boldogság. Az ágyban vagy a bukszában dől-e el a dolog? Egyáltalán: ki mit gondol a boldogságról. Elöljáróban Rédei Dorottya szexológusnak arra a megszívlelendő tanácsára hívnánk föl a figyelmet, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít (már ha a boldogság az ágyban dőlne el).

A filmecske a Dr. NOL-sorozatban volt látható. Íme.

A Dr. NOL-epizódok sorában az előző két videóbejegyzést is közreadjuk, mindkettő igen népszerűnek bizonyult a megosztó felületeken. Az egyik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az a szofisztikált kijelentése volt, amelyet utólag igen sokan igen szépen megmagyaráznak: "47 ezer forintból nagyon jól meg lehet élni." (A videó itt érhető el.)

A másik szívünknek kedves alkotás Dr. Schmitt Pál doktorijának nolos értelmezése volt. Ha valakinek kedve van újranézni, megteheti innen is.

A DRNOL-stáb nevében mindenkinek mindenféle jókat kívánunk!

 

2012.02.21 12:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.