jamborpitbull

jamborpitbull

"Marhák! Pont az EB alatt akartok megbuktatni?"

"Marhák! Pont az EB alatt akartok engem megbuktatni!?"

Ezt kérdezhette Orbán Viktor Böröcz Istvántól, a hosszú nevű Magyar Médiatárogató Vállalat (leánykori nevén MTVA) vezérigazgatójától, de hát a valóságban nyilván nem ezt kérdezte, mindegy. Az említett vállalat, mely annyi kollégát kirúgott tavaly nyáron, hogy számolni is teher, egyhuszonnégy óra alatt rájött arra, hogy mégse kéne sok százezer forintos díjat beszednie a kocsmáktól azért, hogy ott a szurkolók kivetítőn vagy MiniVidin, mindegy, nézhessék a Foci EB meccseit.

Ezzel elhárult az Orbán-rendszer (a nemzeti alaptantervbe visszatornáztatott Szabó Dezső Horthy-korszakra alkalmazott szép kifejezésével élve: a görénykurzus) nyári megbuktatásának veszélye. Orbán és az MTVA maradhat még egy ideig, a legközelebbi elzavarási alkalomra várni kell.

Hogy a tárogatók pénzhez szerettek volna jutni, logikus. Nincs nekik, mert műsoraikat nem nézik elegen. A nagy dilinyós összevonások után a rendes tévéseket eltávolították, a visszacsábított fogatlan oroszlánok - mint Sanyi - csak viszik a lét, érthető, hogy valamiből fenn kell tartani a kurzustévét. És ha be lehet vezetni sárgacsekkadót meg telefonsarcot, és le lehet nyúlni a nyugdíjpénztárak vagyonát, aztán meg ha oda lehet adni a fideszes havereknek/rokonoknak/cimboráknak/sógoroknak/apukáknak stb. az állami földeket, már miért is ne lehetne a fociba és söröskriglibe kapaszkodó fiataloktól bezsebelni a zsét - így fondorlatoskodhattak a jogászkodásra bármikor kapható, ellenben rendes tévé előállítására képtelen kurzustévé főemberei.

S jött a beintés a kocsmáknak: ne potyázzatok, a közvetítési jog a miénk, nehogy már fejőstehénnek nézzétek a közszolgálatot, pupákok! Ide a lét! Ha nem, összedobatunk egy törvényt Rogán Antallal, hogy a foci EB alatt Tormay Cécile és Wass Albert-regényrészleteket lehet csak a kocsmákban felolvasni. Vagy még ott van az az opció, mint Horthy Miklós faszobrának simogatása, leöntése sörrel. Fizettek, barmok, vagy mehettek a sunyi veres kánikulába.

Egy napig élt az MTVA belengetett jobbosa. Közben a nyárra szegődött kocsmárosok, akik azért béreltek ki egy-egy kócerájt, hogy az EB alatt talán eladhatnak annyi sört, hogy meg tudjanak belőle élni (Matolcsy, Orbán adóprése, no meg a dohányzástörvény jóvoltából amúgy kezdenek eltűnni a vendégek a valaha jobb napokat látott kocsmák teraszairól). S az MTVA bejelentése után mégis azon kell gondolkodni, hogyan lehet műholdról venni az Al Dzsazírát vagy valami San Marino-i tévécsatornát.

Orbán Viktor, a magyar focipápa időben észlelhette a reá leselkedő veszélyt. Hogy pont az az ágazat temesse maga alá, melybe annyi állami pénzt pumpol évek óta, eléggé bizarr lehetett volna. Nem értesítette Böröczöt nyilván, mert a miniszterelnök kényesen ügyel a szervezeti függetlenségre. Olyan, hogy beleszóljon operaház-igazgatói vagy más kinevezésekbe, rádiókkal kapcsolatos ügyekbe, választójogi és egyházi kérdésekbe, teljességgel kizárt. Épp csak vizionáltuk, mire gondolhatott Népünk Nagy Cselkirálya (NNCS), amikor szóvivője azt súghatta neki: "Böröczék le akarják venni a kocsmárosokat".

- No, ez érdekes - mondhatta elgondolásunk szerint Orbán. - Mi ebből a mi hasznunk?

- Sokat fizetünk a meccsekért. Így viszont láthatják ingyen a szoclib szurkolók is.

- Ingyen? Dejszen az adójukból tartjuk el a köztévét. Ez a Böröcz föllázítja ellenem a mieinket is.

- Akkor most mi legyen?

Na, ekkor hangozhatott el a marhákkal kapcsolatos mondat, melyet elemző cikkünk legelején idéztünk.

Jó napot, jó szurkolást mindenkinek!

2012.05.24 09:05

Ajánlott cikkek

Blogger

jamborpitbull

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.