Rendőrök leptek el több budapesti hidat

Több budapesti hidat is elleptek a rendőrök hétfőn hajnalban. Az egyenruhások valószínűleg a vasárnap elmaradt útdíjellenes demonstráció biztosítására készülnek, írja az Origo.hu.

Több budapesti hídra rendőrök vonultak ki hétfőn hajnalban, az Origo értesülései szerint az Árpád híd és a Margit híd több pontján is egyenruhások állnak. A Juventus Rádió szerint ugyanez a helyzet az Erzsébet hídon is.

A Blokád az útdíjak ellen és a demokratikus Magyarországért elnevezésű Facebook-csoport eredetileg március 1-jére hirdetett útlezárásokat az ország egészére a közösségi oldalon.

A szervezőknek azonban nem sikerült megegyezniük a rendőrséggel, ezért a vasárnapi demonstráció elmaradt. Elképzelhető azonban, hogy ma kivonulnak a tüntetők több forgalmas csomóponthoz is.

Büki Zoltán ultimátumot intézett a kormányhoz, mely szerint január 20-ig töröljék el az útdíjat, számoljanak el a magánnyugdíjpénztárak háromezer milliárdnyi államosított vagyonával, illetve hozzák nyilvánosságra 25 esztendőre visszamenőleg a közvagyont érintő valamennyi szerződést és számlát, különben országos blokádot szervez. Az akciót két hétre tervezte, de kijelentette, hogy ha a kormány nem mond le, a blokád marad.

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár többször is felajánlotta Bükinek, hogy tárgyaljanak, Büki azonban csak nyilvánosan lett volna hajlandó a találkozóra. Majd a rendőrség Büki mindhárom bejelentésére tiltó határozattal válaszolt. Ezek szerint nem zárhatták le a Megyeri hidat, illetve az autópályák fővárosi bevezető szakaszait és Balassagyarmaton sem demonstrálhattak. A szervező bírósághoz fordult, de a Budapest Környéki Törvényszék úgy döntött, hogy a tiltás megalapozott volt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.