„A kormány a sztrájkról tárgyaljon, ne vádaskodjék!”

A kormány ne vádaskodjék, hanem küldje át azt a megállapodás-tervezetet a Pedagógus Sztrájkbizottságnak, amelyet már február 17-ére megígért. A sztrájkot megelőző tárgyalás a szakszervezet számára törvény adta jog, a kormánynak kötelesség.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a kormány képviselői és a sztrájkbizottság között, ameddig reményt lát arra, hogy a köznevelés vitás kérdéseiben megegyezés jöhet létre - áll a sztrájkbizottság közleményében.

Tárgyalási készségüket fenntartják, de visszautasítják azokat a megalapozatlan vádaskodásokat, alaptalan nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt politikusai részéről az elmúlt napokban elhangzottak. A sztrájkbizottság elismeri és megtartja a törvényeket, és ugyanezt elvárja a politikusoktól is. 

A kormány képviselői vállalták, hogy február 17-éig átküldenek egy megállapodás-tervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál. Ezt eddig nem tették meg. A sztrájkot megelőző tárgyalások a törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelességek.

A sztrájkbizottság visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelnek maguknak a tanárok. A fizetésemelési követelés nem a pedagógusokra, hanem az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik, akik eddig nem kaptak béremelést, és megalázóan kevés pénzért dolgoznak.

Visszautasítják azt a kijelentést is, hogy a gyermekekkel „zsarolnák” a kormányt. Ez nem igaz - az viszont igen, hogy a sztrájkbizottság követelései közvetve vagy közvetlenül a tanulók érdekeihez kapcsolódnak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.