galéria megtekintése

Klinghammer nem bánt meg semmit, a Széchenyi-öltöztetést is ízléstelennek tartja

26 komment


Csuhaj Ildikó

Nem kell kiirtani a kockás inget! Kiváló vadászatra, halászatra – mondja Klinghammer István, aki nem bánta meg ominózus nyilatkozatát, amellyel megteremtette az Orbán-kormány oktatáspolitikája elleni szimbolikát. A volt államtitkár a Népszabadságnak azt mondta, hord kockás inget, ha az unokájával kosárlabdameccsre megy. A Széchenyi-szobor beöltöztetése szerinte ízléstelen.

Rendezett külső, rendezett belső?
Rendezett külső, rendezett belső?
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az Orbán-kormány volt felsőoktatási államtitkárának múlt szombati, Magyar Nemzetben történt megnyilatkozása szerint olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál.

„A kockás inggel a tanárok kit állítanak pellengérre? A három jelző, a borotválatlan, a kócos és a kockás inges együtt volt fontos a nyilatkozatomban, a rendezetlenséget fejezik ki. Miért csak a kockás ing rohant végig a nyilvánosságon? Nemsokára jönnek majd a borotválatlan urak és a kócos hölgyek fotói is?" – sorolta a kérdéseit Klinghammer István, aki elárulta: nyilatkozata után kapott olyan e-maileket, amelyek szerint semmibe veszi a tanárokat. „Hogyan vehetném semmibe őket, én is tanár vagyok" – hangzott erre a válasza. A kormánykommunikáció emberei viszont nem hívták fel – állította.

 

Az exállamtitkár határozottan fenntartja véleményét, miszerint az oktatás minősége a tanári kar minőségétől függ, a szakmai felkészültségtől, és az emberi tartástól. A tüntetések, a tiltakozások pedig nem vezetnek sehová, a problémás kérdéseket a tárgyalóasztal mellett kell rendezni – ahogyan az ő államtitkársága idején is történt a hahás demonstrációsorozat után.

Pedig néha Orbán Viktor is felveszi. Ezen a fotóün éppebn a vejével, Tiborcz Istvánnak koccint
Pedig néha Orbán Viktor is felveszi. Ezen a fotóün éppebn a vejével, Tiborcz Istvánnak koccint
Orbán Viktor Facebook-oldala

„A kockás inget nem kell kiirtani! Nagyszerű viselet vadászathoz, horgászathoz, a szabadidő eltöltéséhez kiváló, de a tanároknak az osztályteremben példát kell mutatni a diákoknak – intette ezúttal is pedagógustársait Klinghammer István, megjegyezve, lehet persze, hogy ez csak egy 75 éves öregúr „dohogása".

Munkatársunk kérdésére, hogy szokott-e kockás inget hordani, a volt felsőoktatási államtitkár válasza úgy hangzott: „Hát persze, amikor kosárlabdameccsre megyek az unokámmal." Más nyilvános szereplésen viszont soha nem viselt kockás inget, szerinte a rendezett külső rendezett belsőt mutat.

„Ízléstelen” – hangzik az exállamtitkári ítélet
„Ízléstelen” – hangzik az exállamtitkári ítélet
Tumblr

Arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is előszeretettel viselt kockás inget a kötcsei pikniken vagy éppen kihelyezett Fidesz-frakcióüléseken, Klinghammer István azt mondta, ő ilyet nem látott, de a miniszterelnök a parlamentben nem viselt kockás inget, és mindig az alkalomhoz illően öltözik.

Végül a volt felsőoktatási államtitkár rosszallotta, hogy Széchenyi szobrára is kockás inget húztak. „Ez ízléstelen" – minősítette a szoboröltöztetést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.