Senki sem élte túl a nepáli helikopter-balesetet

Pénteken megtalálták a Nepálban eltűnt amerikai helikopter roncsait a Csarikot település melletti erdős részen.

A segélycsomagokat szállító, UH-1 Huey típusú helikopter hat amerikai és két nepáli katonával a fedélzetén kedden tűnt el a 7,3-as erősségű földrengés által leginkább sújtott területen, Csarikot település közelében, miután rádión hallani lehetett, hogy a személyzet üzemanyag-problémáról beszél.  

A balesetet valószínűleg senki sem élte túl, eddig három holttestet találtak meg. A helikoptert a Kansas állambeli Wichitából származó Chris Norgren vezette - közölte szombaton a CNN.

Pénteki nepáli belügyminisztériumi közlések szerint az utóbbi hetek földmozgásai következtében elhunytak száma 8460-ra nőtt. Április 25-én a fővárost, Katmandut a Richter-skála szerinti 7,9 erősségű földrengés rázta meg, amelyet Indiában, Kínában és Pakisztánban is érezni lehetett, aig több, mint két héttel a természeti katasztrófa után, május 12-én pedig ismét rengett a föld. Ekkor 117 ember vesztette életét. Nepálban jelenleg több mint hatezer ember kap orvosi ellátást sérülései miatt, a keddi földmozgás során pedig csaknem kétezren sebesültek meg.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.