Perel a párizsi merényletek túlélője

Lilian Lepere ott volt abban a külvárosi nyomdában, amelyben a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet elkövetői, Said és Sherif Kouachi elbújtak. A férfi rejtekhelyéről több sajtóorgánum is beszámolt élő adásban, ezért most perel.

párizsi merényletek után Said és Sherif Kouchi egy a francia főváros külkerületében található nyomdában bújtak el. Lepere ebben az épületben nyolc órán keresztül az egyik mosogató alatt rejtőzködött – írja a BBC. A férfi azt mondja, az életét veszélyeztették azzal, hogy a tévében és rádióban felfedték, hogy a nyomdában van.

Először az RMC rádió számolt be arról, hogy a helyszínen van még valaki a terroristákon kívül, majd a két legnagyobb tévé, a TF1 és a France2 is közölte a hírt. Az egyik televízióban még Lepere nővérét is megszólaltatták.

A férfi júliusban panasszal fordult a francia ügyészséghez, és a múlt héten a nyomozás is elkezdődött. Az ügyben érintett sajtóorgánumok nem akartak reagálni a perre.

Áprilisban a párizsi kóserboltnál történt merénylet túlélői is pert indítottak a tévétársaságok ellen, mondván azok nem tartották be a legalapvetőbb óvintézkedéseket az élő tudósítás közben. A merényletben egy iszlamista fegyveres, Amedy Coulibaly négy emberrel végzett. A támadás a két nappal korábban történt, a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni merénylethez volt köthető, melyben tizenkettő ember vesztette életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.