Még több roncs a maláj gépből?

Ezúttal a Maldív-szigetek közeléből érkeztek beszámolók a 2014. március 8-án eltűnt MH370 utasszállító darabjairól. A helyi lapok fotóin számos apró tárgy látható, amiket egy korallzátonyon találtak.

Malajzia szakértőkből álló csapatot küld a térségbe, hogy megvizsgálja az újonnan előkerült tárgyakat. Liow Tiong Lai maláj közlekedési miniszter azonban arra figyelmeztet, hogy még korai volna bármit is mondani azzal kapcsolatban, hogy az eltűnt gépről származnak-e a darabok – írja a BBC.

Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata 239 fővel a fedélzetén tűnt el, és sorsáról azóta is csak találgatások vannak. A múlt hónapban a francia fennhatóságú Réunion szigetén találtak egy szárnydarabot, melyről a toulouse-i különleges laborban megállapították, nagyon valószínű, hogy az MH370-es járatról származik. Az Ausztrália vezette kutatást azonban a felfedezés nem mozdította elő olyan jelentős mértékben. Korábban is úgy gondolták, hogy a gép az Indiai-óceán déli részén vízbe csapódott, bár a több hónapja tartó kutatás egyelőre nem járt eredménnyel.

A szakértők azonban kételkednek benne, hogy a friss felfedezés a tavaly eltűnt géphez köthető. Egy, a Haveeru című lapban megjelent tudósítás szerint egy februárban felborult uszály kapitánya felismerni vélte a törmelékben a vízbe borult rakományát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.