Megtalálhatták a maláj gép roncsait

Valószínűleg a tavaly márciusban eltűnt Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép roncsaira bukkantak. Az Indiai-óceánon, Réunion szigeténél partra mosott törmelék a szakértők szerint egy Boeing 777 szárnya. A Malaysia Airlines illetékesei azonban úgy vélik, még korai lenne biztosat mondani az eredetéről.

A Malaysian Airlines MH370-as járatán 239-en utaztak, köztük 153 kínai és 38 maláj utas. A gép 2014 március 8-án tűnt el nyomtalan. Hollétére azóta több elmélet is született, a darabjait azonban ezidáig nem sikerült megtalálni.

"Bármilyen roncsot is találtak, további vizsgálatok szükségesek, mielőtt kijelentjük, hogy az MH370-es darabjairól van szó" - nyilatkozta Liow Tiong Lai közlekedési miniszter New York-ban, ahol a másik, Ukrajna felett lelőtt  maláj gép vitáján vett részt az ENSZ Biztonsági Tanácsában. "Felállítottunk egy, a kérdést vizsgáló csapatot, és reméljük, hogy amint lehet, sikerül azonosítani."

Szerdán mosott partra egy körülbelül két méteres darabot a víz a Madagaszkártól 600 km-re lévő szigeten. Az eltűnt gép utáni kutatást, ami főleg az Indiai-óceán déli részére koncentrál, Ausztrália vezeti. A Franciaországhoz tartozó térségben több repülőgép-szerencsétlenség is történt, de ebből a repülőgéptípusból az MH370-es az egyetlen, ami eltűnt a környéken - írja a BBC.

Az AP hírügynökségnek nyilatkozó amerikai illetékes szerint a fotók alapján "nagy biztonsággal" állítják a nyomozásban részt vevők, hogy egy Boeing szárnyát találták meg. A francia és az ausztrál hatóságok is tanulmányozzák a darabot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.