Ilyen könnyen elfogadjuk, ha egy szép lány alkoholista

Bulik, éttermezés a barátokkal, kalandos utazások - a 25 éves párizsi Instagram-sztár, Louise Delage profilja semmiben sem különbözött a többi népszerű közösségi médiaszereplőétől, kivéve egy dolgot. Ezt viszont senki sem vette észre.

A lány csak augusztus elsején csatlakozott az Instagramhoz, de villámgyorsan több tízezer követője lett. Louise Delage képei, amelyeken egy pohár roséval pózol a tengerparton, vörösbort iszik egy családi vacsorán vagy pezsgőt egy eseményen, nem igazán emelkedtek ki a többi, hozzá hasonló felhasználó képei közül. És ez is volt a lényeg. Elsőre ugyanis nem tűnik fel, de a Delage-t megszemélyesítő modell minden képen alkoholt iszik.

Fishing Time

Louise Delage (@louise.delage) által közzétett fénykép, 2016. Szept 21., 15:36 PDT


Delage szeptember 22-én posztolt utoljára az Instagramjára egy videót, amelyben felfedte, hogy ki is ő valójában. A profil egy BETC nevű reklámügynökség találmánya és a lány modellként főszereplője volt a "Szeresd a függőségemet!" nevű kampányuknak, amelyet az Addict Aide nevű szervezetnek készítettek. A csoport az alkoholizmusra próbálja felhívni a fiatalok figyelmét

A reklámügynökség kreatív igazgatója szerint a céljuk az volt, hogy megmutassák, milyen nehéz észrevenni a függőséget annál is, akit viszonylag közelről ismerünk. Egy olyan embert akartak mutatni, akivel akár mindennap is találkozhatunk, de nem is gyanítanánk, hogy függő.

A kampánnyal rengeteg embert értek el, az Instagramon a profilt 66 ezren követik, az utolsó videót 160 ezren nézték meg, ezren kommentelték. Ugyanazt a videót a YouTube-on 230 ezren nézték meg. A kampány kitalálói viszont csalódottak voltak, hogy Delage követői nem szúrták ki, hogy a lánynak komoly alkoholproblémái vannak. Az Instagram ellene is dolgozik a hasonló kampányoknak, a tudatosság és a figyelemfelhívás helyett ugyanis inkább fantáziákat kreál. Főleg a vonzó emberek esetében van ez így: ők bármit csinálhatnak az Instagramon, az elfogadhatóvá, sőt irigylésre méltóvá válik. (The Guardian)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.