A falu vezetői is segíthettek a sikkasztónak a tüntetők szerint

Medina község önkormányzati képviselőinek lemondását követelte 15 helybéli csütörtökön a Tolna megyei falu polgármesteri hivatala előtt.

A medinai tüntetők
A medinai tüntetők
A szerző felvétele

A demonstrációra az adott okot, hogy a közelmúltban kiderült, a hivatalban 27 éve dolgozó K. Krisztina 2003 óta, havi egy-két részletben összesen 25 millió forintot utalt el önmagának, s a tüntetők úgy gondolták, a falu irányítóinak is szerepe lehetett a sikkasztásban.

A demonstrálók a képviselők szemére vetették, hogy Medina a tavaly átadott katonai radar befogadásáért 100 milliós támogatást kapott, ám ezt a pénzt elherdálták, mert a falu semmit se fejlődött. A tüntetők egy része nem titkolta, hogy személyes sérelmek motiválják, ki azért neheztelt, mert nem kapott gyógyszer- vagy lakhatási támogatást, ki meg azért, mert nem jutott közmunkához.

Vén Attila, a 840 lelkes község kormánypárti polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy a sikkasztó alkalmazott – akit egyébként ő jelentett fel – egyedül követte el bűncselekményt. Az ügyben nyomozás folyik, és K. Krisztina – ezt a rendőrség megerősítette – beismerő vallomást tett, és elkezdte törleszteni az elsikkasztott pénzt.

Vén Attila szerint a tüntetőket az mozgatja, hogy keveslik a segélyt, illetve dühösek, mert nem pénzben, hanem élelmiszerben kapják meg azt. A polgármester állítja, hogy a radar befogadásért kapott 100 millióból – mivel azt pályázati önerőként használták – 450 millió forintnyi beruházással gazdagodott a falu. Többek között játszótér, valamint utak és járdák épültek, megújult a faluközpont és az orvosi rendelő. A beruházások tételesen ellenőrizhetők a község honlapján, tette hozzá, a polgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.