Jihadi John apja: A fiam egy állat

A brit és amerikai média a múlt héten titkosszolgálati forrásokra hivatkozva leplezte le az Iszlám Állam legvéresebb gyilkosát, Mohammed Emwazit, akit saját apja egy kutyának, állatnak és terroristának nevezett. A Jihadi Johnként elhíresült hóhér családja reméli, hogy hamarosan megölik a több külföldi túsz lefejezéséért felelős férfit.

Jaseem Emwazi, a nyugati világ jelenleg első számú közellenségének kikiáltott Jihadi John apja érzelmi kitörés közepette kitagadta fiát, egy kutyának, állatnak és terroristának nevezve őt. Pokolba a fiammal! – kiabálta az édesapa.

Daily Mail szerint Jaseem könnyekben tört ki, mikor egyik kollégájával beszélgetett telefonon, és bevallotta, nagyon szégyelli a fiát. A férfi egykori kuvaiti munkatársa elmondta, hogy Emwazi apja már akkor kitagadta fiát, mikor 2013-ban az úgy döntött, hogy Szíriába utazik.

Abu Meshaal elmesélte, hogy Mohammed közölte apjával, Szíriába megy, ahol a dzsihadisták oldalán fog harcolni, amire Jassem csak annyit válaszolt: „Ba..ódj meg! Remélem, még azelőtt meghalsz, hogy Szíriába érnél."

A lap szerint az apa most annyira szégyelli a fiát, hogy nem akar visszatérni régi munkahelyére. A férfi ügyvédje szerint Jassem sokkot kapott, amikor a kuvaiti hatóságok fia ténykedéséről kérdezték őt. Az apa egy másik kollégája névtelenül azt nyilatkozta egy kuvaiti lapnak, hogy Jassem sokszor elismételte, hogy az ő fia nem jó ember. Emwazi családjának egy része már visszatért Kuvaitba.

Korábban írtunk róla, hogy Jihadi John családjának tagjai az esetleges bosszútól tartva a személyazonosságukat is készek megváltoztatni. Emwazi családja 1993-ban vándorolt Kuvaitból Nagy-Britanniába, jobb oktatást és jövőt remélve a gyerekeknek. Mohammed szerény, csendes, udvarias fiú volt, aki szeretett sportolni, a futballistának készülő fiúból azonban véreskezű terrorista, a nyugati világ jelenleg első számú közellensége lett.

Mohammed Emwazi rokonai elítélték a férfi gyilkos tetteit, és örülnének, ha az IS hóhérját megölnék. Jihadi John egyik unokatestvére elmondta: „Mi gyűlöljük őt. Reméljük, hamarosan megölik. Ez nagyon jó hír lenne a családunk számára."

A véreskezű terrorista által kivégzett külföldi túszok hozzátartozói azonban azt szeretnék, ha Mohammedet élve fognák el. A férfi egyik áldozata, Steven Sotloff családja közölte, azt szeretnék látni, hogy a férfi a bíróság előtt feleljen bűneiért, és a maximálisan kiszabható börtönbüntetést kapja.

Húsz évig pénzelték a brit adófizetők a IS-hóhér családját

Daily Mail információi szerint Mohammed Emwazi családja úgymond kizsákmányolja a brit jóléti rendszert. Jihadi John családjának lakhatásának támogatása körülbelül 400 ezer angol fontba került a szigetország adófizetőinek az elmúlt húsz évben. Egyik főbérlőjük szerint az Emwazi család tagjai paraziták és bérlők a pokolból. Hihetetlen, hogy azt hiszik, hogy 40 ezer fontot tesznek zsebre évente, és nincs nyomuk a brit rendszerben.

A lakhatási támogatás mellett a lap úgy tudja, hogy a szülőknek nem volt állandó munkájuk, míg Nagy-Britanniában éltek, ezért jogosultak voltak 5929 font álláskeresési támogatásra is. Ezen felül a 12 éves gyermekük után évi 7821 font családi pótlékot is kapnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.