Gyakorolta a halálos zuhanást a Germanwings másodpilótája

A halálos légikatasztrófa előtt közvetlenül, a Germanwings Düsseldorfból Barcelonába tartó járatán Andreas Lubitz másodpilóta már készült a halálra. Mint kiderült, a gyors ereszkedést gyakorolta, pedig ezt semmi sem indokolta a fekete doboz adatai szerint.

Azt, hogy Andreas Lubitz másodpilóta szántszándékkal vezette az Alpoknak a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-asát, már a fekete doboz adatai korábban is igazolták.

Andreas Lubitz március 24-én a francia Alpokban egy hegynek irányította a Germanwings légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát, 150 emberrel a fedélzetén. A katasztrófát senki nem élte túl.

Szerdán azonban egy újabb megdöbbentő részlet derült ki: a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) egyik munkatársára hivatkozva a Bild német lap azt írja, Lubitz már a tragédia napján, a Barcelonába tartó járaton gyakorolta a hirtelen ereszkedést. A Guardian szerint is percekig zuhant a gép az utasokkal a fedélzetén, holott a kontrollált zuhanást semmi sem indokolta.

Ahogy arról beszámoltunk, Andreas Lubitz  évek óta küzdött depresszióval, és látászavarai is voltak, de azt, hogy beteg, eltitkolta a munkáltatója elől. A zuhanás napján sem repülhetett volna.

A zuhanás előtti napokban – utoljára március 23-án – a 27 éves férfi többször rákeresett az öngyilkosság kifejezésre az interneten, az egyik keresőkifejezése pedig a pilótafülke ajtajáról szólt. A zuhanás előtt Lubitz kizárta a pilótafülkéből a járat kapitányát, aki a fedélzeti hangrögzítő tanúsága szerint kétségbeesetten próbált bejutni a helyiségbe, kérlelve Lubitzot, hogy engedje be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.