Éveken át molesztálta apja, bátyja és nagybátyja a 16 éves indiai lányt

Több mint két éven át molesztáltak családtagjai egy 16 éves indiai lányt, akinek kétszer volt abortusza, és négyszer kísérelt meg öngyilkosságot.

Az India keleti részén fekvő Nyugat-Bengálban, Dhupguri nevű településen él családjával az a lány, aki csütörtökön egy tanárnőjének beszélt először a vele történtekről. Pénteken a rendőrségen panaszt tett apja, testvére és nagybátyja ellen, akik évek óta bántalmazták őt.

A rendőrségen elmondta, hogy anyja tudott róla, hogy rokonai rendszeresen megerőszakolják, ám nem tett semmit, hallgatott. A lány az évek során kétszer esett teherbe, és mind a két alkalommal elvetette a babákat, négyszer pedig öngyilkosságot kísérelt meg. A lányt a nagynénje gondjaira bízták - írja a Reuters.

Indiában körülbelül húsz percenként erőszakolnak meg egy nőt, a szexuális erőszakcselekmények, illetve az, hogy rengeteg ilyen gaztett felderítetlen marad, pedig egyre súlyosabb feszültséget okoz. A tettesek ugyanis sok esetben megússzák.

Tigrisháton érkezve áll bosszút Priya, India új szuperhőse

Tavaly új képregényhős született Indiában. Priya csoportos nemi erőszak áldozata lett, és mikor erről beszámol családjának, ők elzavarják otthonról, mondván szégyent hozott rájuk. A családja által kitagadott lány Siva és Párvati istenségeknek köszönhetően személyes tragédiájából erőt merít, és a történet végén egy tigris hátán tér vissza szülőfalujába, ahol leszámol azokkal, akik bántották. Ram Devineni, indiai-amerikai filmrendező, a képregény egyik alkotója elmondta, hogy a 2012 decemberében történtek ihlették a művet.

Leslee Udwin dokumentumfilmet készített a 2012 decemberében történt esetről, amikor is egy 23 éves orvostanhallgatót és párját megtámadták egy Dwarka negyedbe tartó buszon Újdelhiben. Vasrudakkal verték őket, a nőt pedig egy órán keresztül erőszakolták, majd mindkettejüket kihajították az útra a mozgó járműből. A lány néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

Az India lánya című film ellen több indiai kormányzati politikus felszólalt. Indiában be is tiltották vetítését. Venkaiah Naidu parlamenti ügyekért felelős miniszter a "hazája rossz hírének keltésére" szőtt nemzetközi összeesküvést emlegetett. Az indiai kormány a többi között a Google-nak és a YouTube-nak is jelezte: jogi ellenlépésekkel kell számolniuk, ha terjesztik e "szégyenteljes filmet".

A buszt vezető Mukesh Szingh azt nyilatkozta a kamerába, hogy az áldozatnak nem kellett volna ellenállnia, és ő tehet róla, hogy meg kellett halnia. "Egy tisztességes lány nem kószál az utcán este 9 órakor. (...) A fiúk és a lányok nem egyenlőek. A lányoknak a házimunka és a háztartás való, nem az, hogy a diszkókat és a bárokat járják lenge ruhákban" – mondta a férfi. 

Sokan vannak, akik egyetértenek vele, és úgy gondolják, hogy az áldozatok tehetnek arról, hogy megerőszakolják őket. A kisebb városokban és falvakban a legtöbb áldozat épp ezért nem is beszél a vele történtekről, és nemcsak a szégyen, hanem a büntetéstől való félelem is visszatartja őket attól, hogy a rendőrséghez forduljanak. 

Néhány helyen ugyanis a tanácsok de facto bíróságként funkcionálnak, és előfordul, hogy a nőket nemi erőszakkal büntetik. 2014 januárjában is ez történt egy 20 éves lánnyal, akit tizenhárman erőszakoltak meg a falusi tanács ítéletének megfelelően, amiért egy másik közösség férfitagjával folytatott viszonyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.