A párizsiakhoz hasonló terrortámadásokat terveztek Oroszországban

A terroristák az akció után Szíriába mentek volna, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.    

Alexander Bortnikov, az orosz szövetségi biztonsági szolgálat feje csütörtökön számolt be az ügyről, amelyet a kazahsztáni biztonsági szolgálattal közösen göngyöltek fel – írja az Associated Press alapján az Israel National News.

Az orosz nagyvárosokban támadásokra készülő csapatra még februárban csaptak le a hatóságok. Arról, hogy hány embert kaptak el, nem árultak el információt. A csapat a mészárlások után ténylegesen is csatlakozni akart a terrorszervezethez: Szíriába mentek volna, hogy ott segítsék az Iszlám Államot.

Tavaly november 13-án Párizsban 130-an meghaltak és több százan megsérültek, amikor a dzsihadisták több helyszínen is lecsaptak a francia fővárosban. Márciusban hasonló támadásokat hajtottak végre Brüsszelben, akkor a repteret és a metrót támadták, 32 halottat és 270 sebesültet hagyva maguk után. Csütörtökön egy Párizsból Egyiptomba tartó repülő tűnt el a radarról, valószínűsíthetően szintén terrortámadás miatt, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg, és egy terrorszervezet sem jelentkezett, hogy magára vállalja a tragédiát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.