19 menekültet találtak egy betonkeverőben

A belga–francia határon fedezték fel a francia hatóságok a betonkeverőben elbújt embereket, akik azt hitték, Nagy-Britannia felé tart a kocsi.

Csütörtök reggel Ghyvelde közelében, Franciaország északi részén találták a menekülteket - írja a The Local francia kiadása. 

"A menekültek a kocsi hátuljában húzták meg magukat, és abban a hitben voltak, hogy Nagy-Britanniába tartanak, valójában azonban Belgiumba ment a betonkeverő" - mondta el a helyi rendőrség a francia France TV Infónak.

"A sofőr zajokat hallott, és a határon megkérte a rendőröket, hogy vizsgálják meg a kocsit." 

A rendőrök összesen 19 embert találtak a betonkeverő belsejében, akiket megkértek, hogy hagyják el a kamiont, és aztán "szabadon engedték" őket. Két embert kórházba szállítottak, mert rosszul lettek valószínűleg a kocsi belsejében lévő száraz cementportól.

Calais közelében kapaszkodhattak fel, ahonnan számos autó indul a szigetországba. A menekültek egyre elszántabban próbálnak átjutni a csatornán. Minden éjszaka százak kockáztatják az életüket a cél érdekében. a hatóságok szerint csak igen kis részük jár sikerrel. Vannak, akik három sornyi kerítésen próbálnak meg átjutni a szigorúan őrzött Csatorna-alagút bejáratához és olyanok is, akik a kamionokra kísérelnek meg felszökni a calais-i kamionterminálnál. A próbálkozások sokuk életébe kerülnek.

A becslések szerint 4500 menekült él Calais környékén a Dzsungelnek nevezett táborban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.