jehu

Vajon meddig hipnotizálhatja a Fidesz a zembereit?

A fideszes propaganda egyetlen célja: tartós pszichózisba hergelni a zembereket. Régóta csinálják ezt, mert Orbánék tudják: e propaganda juttatta hatalomra őket, és hatalmuk – következetes, elvszerű, bátor,  összefogásra képes és hajlandó demokratikus ellenzék híján – addig tart, amíg a pszichopata önkény a zembereit pszichopátiában tudja tartani.

A hatalom propagandája rossz emberi tulajdonságainkra épít – és sehol olyan ellenzék, amely bátran merne jó tulajdonságainkra apellálni... Itt van példának okádék a fideszes migráncsozás ügye: az egész demokratikus ellenzéknek és a „civileknek" 
együtt
 kellene tiltakozniuk a dehumanizáló propaganda ellen, természetes módon, magától értetődőn vállalva a Fideszétől alapvetően eltérő politikai és erkölcsi értékrendet. Ehelyett például az MSZP népszavazási szélhámoskodásba menekül. A DK meg Orbánék hálátlanságát emlegeti, pedig elsősorban a gátlástalanrothasztó hatású kódolt zsidózás – napjainkban a mind mocskosabb, csakis az erkölcsi érzék teljes lerombolását és agyhalált előidézni képes sorosozás, brüsszelezés, migráncsozás –  ellen kellene szólania!

Egy közbevetés: egyszerűen elképzelhetetlen, hogy az orbáni módra migráncsozó, sorosozó hatalomtól bármi fontos ügyben - például egészségügy, oktatás, szegregáció elleni föllépés stb. - tisztességes magatartás legyen várható.

A magyar társadalom állapota bénító: egyszerre következménye a profi fideszes züllesztésnek meg a fentebb jellemzett, kívánatos demokratikus (2010 óta ellenzéki) politizálás hiányának, és oka annak, hogy pozitív változás belátható időn belül nem várható.

Ha a napjainkban emlegetett felmérések a valóságot tükrözik, akkor a magyar társadalom kétségbeejtő állapotban van – sokkal rosszabban, mint azt általában demokraták föltételezik. Európában évtizedek óta nem tapasztalt aljas hatalmi „politizálásnak" agresszivitásra, gyűlölködésre uszított áldozata. S nem vétlen áldozata!

Pedig elég lenne a kijózanodáshoz az is, ha a zemberek hirtelen friss szemmel volnának képesek ránézni a „kormány" „tájékoztató plakátjaira" – elborította az országot az őrjítő szándékú aljasság! –;  ha friss aggyal tudnának elgondolkodni a fideszessé erőszakolt bitang „közmédiából" és csatolmányaiból orrba-szájba lökött piszkos, hazug „társadalmi célú reklámjain"...

Segíthetne ebben a pozitív emberi tulajdonságokra bátran építő, következetes, az aljassággal meg nem alkuvó közös demokratikus politizálás. De az egyelőre hiányzik.

Helyette...

Íme egy zember jellemző bejegyzése a Fidesz Fb-oldaláról:
Így igaz, nagyon sokat segített nekünk a Fidesz kormány, amit nagyon szépen köszönünk, főleg azt hogy a migráns vadállatoktól megvédtek minket, nagyon szépen köszönjük. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Akiknek nem tetszik az ország, a magyarság az miért nem húz el innen a fenébe Nyugatra? Az úgyis nagyon tetszik a ballibáknak.

*

Végre csak megjött az igazi tavasz, minden életre kap, minden megújul, vadul élni akar. Csak a zemberek – társadalmunk aktív(izálható) részének még mindig a többsége! – nem akarnak fölébredni a goebbelsi profizmussal beléjük szuggerált pszichózisból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.