jehu

Orbán rendje

… rend kell a világba,/a rend pedig arravaló,/hogy ne legyen a gyerek hiába / s ne legyen szabad, ami jó.    (József Attila: Világosítsd föl)

Talán a Sátánra bízta a Történelem Ura Mária országát és Európát is.

Mintha minden és mindenki – menekültválság, ügyészek, foci, olimpia, még Soros és Brüsszel is –  azért léteznének, hogy az aljasságában félelmetesen következetes Keresztapa hatalma éljen és virágozzék...

Volt ez az izé, no: ügyészek napja. A Keresztapa persze elment, mert ki nem hagyna egyetlen alkalmat se, hogy „előadást" tartson. Amíg vannak hallgatói...

Először is nézzük meg az Index képeit: mindent elmondanak a Keresztapa és „ügyészei" kapcsolatáról.

1. Föl, vigyázz! Elöljáró érkezik!


Orbán Viktor és Polt Péter érkeznek az ügyészség termébe2.  Elöljáró távozik.

IMG 4512

Gondolta volna bárki is, mondjuk 1990-ben, hogy ez az ember valójában ilyen szartartásokra vágyik..? Oldalt azért figyelik a társaságot: azok is gyanúsak, akik nem gyanúsak!

Aztán beszélt, hiszen senki sem merte őt ebben megakadályozni... Gondolom, kimenni sem volt bátor senki; röhögni pedig...

Beszédéről sokat írtak már: szerintem az elképesztő pofátlanságok, jópofizó bárgyúságok sem fedhetik el, hogy rendes kis fasisztoid víziót vezetett elő.

Azért a pofátlanságok pofátlanságát idézem:

Miután a modern politika az elvadulás irányában halad, ezért korábban tabunak számító vagy jól fölfogott államérdek szempontjából megkímélt területek is a támadások célpontjaivá válnak. Korábban elgondolhatatlan volt Magyarországon, hogy, mondjuk, bírói ítéleteket nyílt politikai diskurzus keretében durván támadjanak. Ma ez egyáltalán nem szokatlan. Ilyen szempontból nyugatizálódott Magyarország, merthogy Nyugaton ez már az elmúlt évtizedekben is bevett gyakorlat volt. A magyar politika azonban távol tartotta magát ettől, de mostanra fölzárkóztunk, és az uniós tagságnak ez a kevésbé kívánatos következménye is megjelent Magyarországon.

Vazze! Ki gondolta volna, hogy az uniós tagságnak nemcsak az a következménye, hogy a Keresztapa és bandája eltérítheti Brüsszel pénzeit... Magamtól sosem jutott volna eszembe, amikor Orbán a „parlamentben" bizonyos arcátlan bírói ítéleteket emlegetett, majd vazallusai is neki-nekirontottak a bíróságoknak, hogy ez a jelenség uniós tagságunk következménye..!

Ahhoz is volt bőr a képén, hogy Györgyi Kálmánt emlegesse, mint akit ők tiszteletben tartottak... Aztán pedig:

Azért akartam ezt önöknek elmondani, mert arra akarom kérni ennek a gondolatsor [sic] végén Önöket, hogy ne törődjenek a politikai támadásokkal, ne engedjék, hogy a támadások befolyásolják az Önök munkáját, kizárólag egyedül a saját lelkiismeretükre és a vonatkozó törvényekre hallgassanak, az azok által kijelölt ösvényt kutassák, keressék, kövessék, és ne engedjék, hogy bármifajta nadrágszár- vagy zakóujj-rángatás eltérítse Önöket az Önök esküjében vállalt kötelezettségük teljesítésétől.

Elnéztem volna az „ügyészek" arcát, miközben ezt a dumát hallgatják. Vajon volt-e közülük egy is, aki szenvedett a kitörni készülő, de nagy nehezen visszatartott hahotázástól..?

Még nem meséltem itt „katonaélményeimről" (előfelvételis voltam), most az orbáni képtelenség érzékeltetésére megteszem.

Történt, hogy a szolgálatvezetőnk egy alkalommal, ahogy szokta, rendesen leitta magát, ezért az új szolgálat eligazítása késedelmet szenvedett. Naposként én is ott valék a szakaszvezető elvtárson vigyorgók között.

Aztán valahogy összeszedte magát, és hozzáfogott az eligazításunkhoz. De azért dadogott meg tántorgott is. Én meg lestem, és egész idő alatt arra gondoltam: - Uramisten, ha ez az ember most elmondja a szokásosat - fölhívom a figyelmüket a szolgálat feszes ellátására -, nem tudom, mi lesz velem.
Persze, ha nehezen, imbolyogva is, de elmondta. És akkor belőlem ellenállhatatlanul tört ki a bugyborékoló-fröcskölő hahotázás.

Nem értem, az „ügyészek" hogy tudták hahotázás nélkül végighallgatni az orbáni pofátlanságot...

A pofátlanságokon kívül fért az alig fél órás beszédbe ostobaság, kádári típusú kedélyeskedéssel előadva - ám ne hagyjuk magunkat elandalítani: az orbáni hadova lényege a rendről szóló fasisztoid hablatyolás volt. Nem hagyja, hogy elfeledjük:

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

(József Attila: Levegőt!)

Ó, a rend, a rend, a rend! Rendes rendnek kell lenni, hogy nyugodtan lehessen az országot megszállni, ellopni, kirabolni. Még csak az hiányozna, hogy a rendőrség, az ügyészség zavadzáljon..! Van még néhány arcátlan bíróság, de majd tesznek róluk...

Milyen jó ez menekültválság is: körbe lehet keríteni az országot uszító, hazug (és hülye) „tájékoztató" plakátokkal, amelyek turistajelekként (ha az egyikhez odaérsz, onnan látod a következőt) mutatják a szakadékba vezető utat... Vajon végigmegyünk rajta?

Milyen jó ez a foci is, ez az EB! Rendes magyar ember lelkesen szurkol, álmában is ria-ria-hungáriázik! És arra gondol: ha összejöhetne egy magyar-szlovák vagy magyar-román meccs, milyen jól is hangoznék a velünk mindig is ellenséges francok országában az „utálunk, szar Szlovákia!" / „utálunk, szar Románia!"

Milyen jó az olimpia is, a 2024-es! A „képviselők" jelentkeztek, hogy megrendeznék...

Hogy az olimpiai buliban érdekelt hatalom emberei megszavazták, amit meg kellett szavazniuk, azt értem - de hogy például Fodor Gábor és Kész Zoltán is... Utóbbiak megszavazták azt az összegző módosító javaslatot is, amely lényegében eltakarít minden akadályt az olimpiára hivatkozó dúlások és rablások elől... Marad még fa..?

Az olimpiák tapasztalatai legalábbis rendkívül vegyesek. De ha legalább olyan hatalom volna nálunk, mint ma (még) Európa nagyobbik részében: olyan, amely csak a tisztesség határain belül lop...

Mindegy: a magyar sportszerető nép - sportolni ugyan még mindig csak nagyon kevesen sportolnak, ha az egészséges testedzésre gondolunk, de szurkolni (megy a sör!, utálunk, szar Szlovákia!...) mindenki szeret.

A Keresztapa elégedett: az ország elbitorlása, kirablása a ria-ria-hungáriázás, a folyamatos migráncsozás és a - zérótoleráncsos - szakadatlan zsidózás fedezékében zavartalanul folytatódik.

Szurkoljatok, magyarok! Tegyetek meg mindent, hogy ez a társaság legyen hatalmon 2024-ben is...

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.