jehu

„Migránssimis álláspont”

Előrebocsátom: aki politikusként, a közélet szereplőjeként „migránssimogatásról”, „migránssimis álláspontról” ír, beszél, az én értékrendem szerint utolsó szemét gazember. Olyan, akivel tisztességes embernek nem szabad szóba állnia sem. Mert nem tréfa az, amit ez jelent: cinikus, röhögcsélő részvételt a nemzet totális elhülyítésében és elvadításában, emberségéből kivetkeztetésében. Önkéntes, kéjelgő aljasság.
Amikor először találkoztam a szóval: migránssimogató, majdnem elhánytam magam. Úgy éreztem, valami olyasmi történt e szó megalkotásával, amire még mindig nem voltam fölkészülve. Pedig ahol olyan szervezet uralkodik, mint nálunk, ott igazán megedződhet az ember.

De a migránssimogatás szó maga a tömény borzalom. És lehet fokozni! – lehet, mert a hülyeségnek, a hülyeséggel párosult embertelenségnek nincs határa: lehet „migránssimis álláspontról" is írni...

S teszi ezt olyan ember, akiről sokaknak megvan ugyan a véleményük, de általában szalonképesnek gondolják...

Pedig nem volna szabad beszélőviszonyt fenntartani a migráncsozó hatalommal, még kevésbé kitartottjaival... Persze, én – liberálfasisztaként – azt gondolom, hogy ettől a hatalomtól semmilyen támogatást sem szabad elfogadni, legalábbis demokratikus ellenzéki politikusnak, pártnak, civil szervezetnek semmiképpen sem.

Sokan és sokszor mondták már: tragikus, hogy egymással szót érteni, egyáltalán: egymással kommunikálni képtelen részekre szakadt a társadalom. Magam is azt gondolom, nagyon nagy baj, ha egy ország idáig jut. De ha már idáig jutott, akkor szerintem az a nagyobb baj, ha demokraták befekszenek a pocsolyába, az önkénnyel és kitartottjaival együtt dagonyázni.

Mert „migráncsozókkal", „migránssimizőkkel" nem volna szabad kommunikálni, amíg föl nem hagynak ezzel az ocsmánykodással. Mert fölsorolhatatlan, mi minden van a rovásukon – de a migráncsozásnál, migránssimizésnél aljasabbat napjainkban nemigen tudok elképzelni. Ezekhez képest kormánypárti agitátorként(!) élemedett korú ballib bölccsel kapcsolatban a baloldalnak nélkülözhetetlen kóserpecsétről zagyválni persze minden demokráciában, minden kultúrállamban hibbant pimaszságnak, s ami fontosabb: tűrhetetlen politikai-erkölcsi botránynak számítana; nálunk azonban már-már barátkozón kedélyes, a  „kormánypárti" médiabirodalomban és propagandában megszokottnál „tréfásabb szalonzsidózás" csupán...

De ez a migránssimizés...

Nem ember, vagy legalábbis nagyon nem érzi a magyar nyelvet, akinek ettől nem fordul föl a gyomra, és nem kívánja pokolba azt a hatalmat, amelynek ilyen kitartottjai vannak.

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.