jehu

Ki zsidózik itt?

Hogy mi minősül zsidózásnak, és ki zsidózik, azt a zsidózás szakmunkásai, a fideszes politikusok, agitproposok, sajtómunkások kiváltsága és „joga” megmondani… Legalábbis hamarosan ez lesz a helyzet, ha így haladunk.

Volt az a rendkívül ellenszenves „vita", amelyet Németh Szilárd és Szigetvári Viktor produkált: szerintem mindkettejüket „le kellett volna léptetni". Mondom ezt úgy, hogy Szigetvárit eszemben sincs a hihetetlenül gátlástalan, aljas Németh Szilárddal egy szintre helyezni.

Nos, az utolsó perc volt igazán érdekes. A műsorvezető kérdésére „válaszolva" Németh Szilárd imígyen szóla:

- Sima hazugság, tehát az a helyzet, hogy bármit be fognak vetni [kik? tuggyuk kik..?] azért, hogy negligálják a magyar népszavazást. Hát erről beszélek: tehát mindent, mindent bevetnek, a előretolt hazai politikusaikat...

- Mondja csak, terroristák, nyugodtan, mondja, terroristák...

- ... az előretolt hazai gazdasági érdekeltségeket, mindent be fognak...

- És a zsidók is, biztos, képviselő úr...

És erre Németh Szilárd parádés műsort adott elő: ahogy meghökkent... Hát, azt tanítani lehetne...

Mi történt?

Ha a fideszes médiából „tájékozódik" az ember, akkor vagy azt „tudhatja" meg, hogy Szigetvári ok nélkül antiszemitizmussal vádaskodott, vagy egyenesen azt, hogy Szigetvári zsidózott!

Hát hogyne – nézzük a második lehetőséget: ha valaki a (kódoltan) zsidózó fideszes politikust, agitpropost, sajtómunkást zsidózással vádolja meg, akkor ő zsidózik! Mert hiszen az említett propagandisták, kiegyebek nem szokták a zsidó szót kiejteni sem – csak bankárkormányról, idegen érdekek képviselőiről, bérencekről, Sorosról, gyarmatosítókról, brüsszelitákról, előretolt hazai politikusokról, gazdasági érdekeltségekről stb. hadoválnak –, legfeljebb ha éppen a zsidók érdekében gyakorolt zéró toleranciáról „tájékoztatnak"... Említsük Bogár László példáját: ki sem ejti azt a ronda szót – tehát az zsidózik, aki őt zsidózással vádolja! Nem igaz..?

Valójában az történt, hogy Németh Szilárd éppen belekezdett a szokásos, általa is már számtalanszor előadott zsidózó nótába, s Szigetvári, aki föltehetően már várta ezt, rögtön dekódolta...

Talán nem kellett volna elsietnie, hiszen tudjuk, miket szoktak mondani: hagyni kellett volna, hogy eljusson legalább a bérencek emlegetéséig... Így aztán hiába kérdezte meg Németh Szilárdot, nem tudhatta meg, kiknek a bérence ő... De így is teljesen egyértelmű, hogy Szigetvári pontosan dekódolt. Hogy ez a pontos dekódolás politikai, taktikai értelemben mennyire volt hasznos vagy káros, arról persze lehet vitatkozni.

Nem volt nehéz dolga: a Fidesz ezt a fajta propagandát változó intenzitással ugyan, de nagyjából 20 éve űzi... Nem véletlenül: pontosan tudja, hogy támogatottságát jelentős részben gyalázatos, elaljasító propagandájának köszönheti.

No de vissza Németh Szilárdhoz: ahogy megdöbbent, ahogy megsértődött... Nem néztem volna ki belőle ezt az alakítást..!

De az se semmi, amit ez ügyben a kormánypárti média emberei (például itt meg itt) művelnek - megfelelően minősítve nem csupán önmagukat, hanem azokat is, akiket szolgálnak.

Ám  Schiffer is előadta magát, rendesen! Kapott is „jó" kommenteket..!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.