jehu

Egy emlékkötetre

Balog Zoltán, a NÜK pofátlanságügyi minisztereinek (ki nem az a mai „kormányban”..?) egyike 4 és fél milliót juttatott a Szentmihályi Szabó Péterről szóló emlékkötetre.

Persze, nem lepődhetünk meg semmin, már régóta: aki – igaz, véletlenül, bocsánatos figyelmetlenségből, ugyi (emberek vagyunk; meg a lónak négy lába van, mégis; és csak az nem, aki ne is egyék) – kitüntette Szaniszló Ferencet, nem véletlenül pedig hozzá hasonlókat, hasonszőrűeket  is, ugyan miért ne dobhatná meg 4,5 millióval a szervezet számára olyan fontos (különböző mozgalmak régi harcosa!) emberről szóló emlékkötet szerzőjét?

Hiszen Sz. Sz. P.-nek főleg a kormánypárti fasisztoid pártlapok egyikében megjelent szövegeit a Fidesz honlapjának korábbi verziójában naponta ajánlották híveik figyelmébe – ilyen kitüntetésben csak Bayer Zsolthoz, Bogár Lászlóhoz mérhető keveseknek volt részük!

Érdemes elolvasni a „Nemzeti Kulturális Alap" „Szépirodalmi Kollégiumának" „pályázatáról" és Balog Zoltán pofátlanságügyi miniszteri keretének felosztásáról szóló ismertetést: van itt, azaz ott  pénz mindenre és mindenkire, ami és aki a szervezet számára fontos; aki a mi kutyánk kölyke... Posztumusz is. De juttatnak másoknak is – például a Szépírók Társasága az „SZK pályázatán" 2,7 milliót „nyert" – hogy ne csak a szégyen...

Négy és fél millió persze nem tétel a szervezet büdzséjében; Balogéknak amúgy sincs okuk szűkmarkúságra, hiszen közpénz jellegét elveszítette már az a lóvé, az a suska! Arra költik, amire akarják.Szó nincs arról, hogy irigyelném vagy akár csak sokallnám: Sz. Sz. P. érdemeit magam is méltattam, például itt meg itt.

Szóval, nincs miért kötözködni ama 4,5 millió miatt – aprópénz az csupán. De arra talán elegendő, hogy annak a bizonyos emlékkönyvnek a szerzője összegyűjthesse Szentmihályi Szabó Péter legfontosabb rasszista, sokszor nyilas bűzű dumáit.

Ha már Hóman Bálintnak – egyelőre – nem lehetett szobrot állítani.

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.