jamborpitbull

jamborpitbull

Rolex fácán, kamuleon, pasacinke

Egy tavalyi vélekedés szerint "Orbán Viktor és a Fidesz egy vak ló bátorságával vezeti falnak az országot". A politikában mindennapos az állathasonlat - ezért készítettük alkalmi állathatározónkat. A papírkiadásban szilveszterkor megjelent ugyan, de nem került fel az online-ra. Ezt szeretném most pótolni.

fogatlan anyatigris - Nehezen kezelhető fajta, azzal lehet a legjobban felbőszíteni, ha kitiltják a pusztáról. Fogságban a gondozó parancsszavait nehezen érti, általában tolmácsra van szüksége. Mániája, hogy áll a tévékamerák előtt, mint a szamár a hegyen.

magyar pincsi - Őshonos állatfajta, szívesen szolgáló kutya, mely nem alkalmas terelésre, nem nagyon fogható munkára sem. Lesi a jutalomfalatot, akitől enni kap, annak pitizik. Másokba szívesen beleharap. Zajos fajta, mindenbe beleugat. Imádja a szereplést, nehezen tűri, hogy más is odaférjen a tápos bödönhöz. 

vassas - Birodalmi sasként mutatkozik, labdaszerű gömböt tart a karmai között, erősnek tűnik, de valójában gyenge verébutánzat. Rendőrök őrzik, nehogy leboruljon. Egyszer úgyis elszáll, mint a győzelmi zászló.

vak komondor - Ősi magyar kutyafajta, részegen, átmulatott éjszakán nagyon könnyű rajta átesni, ez komoly sérülésekkel jár. Különösen veszélyes a Terike nevű felhasználókra, de a Terkák, Tercsik és Tecák is messzire kerüljék, ha nem akarnak kék-zöld foltokat a szemük alá.

sánta puma - Pannon pumának indult, Kóka János dúsgazdag, de ami még szörnyűbb, liberális politikus kedvenc ragadozója volt, de aztán hamar lesántult. A szlovák, a román és a cseh macskák is lekörözték, ma már senki se tart tőle. Egykori gazdája köszöni szépen, jól van.

dakota ló - Ismert lófajta a Nóniusz és az angol telivér mellett. Ha megdöglik, le kell róla szállni. Elöl harap, hátul rúg, középen kényelmetlen. A baj mindig az ő hátán érkezik, de gyalog távozik. Rá is érvényes, ami a többi lóra: négy lába van, mégis megbotlik.

csokievő sáska - Örökké kényszeresen rágó fajta, általában az imádkozó sáska társaságában csap le áldozatára. Szájjal tépi föl a csokis zacskót, teli pofára eszik, mintha csak kolbászt majszolna. A mások kövérségét nem állja, a magáéval nincs gondja. Mindent behabzsol, akár a gömböc. Végzete általában az, hogy szétpukkad.

városi pasacinke - A madárvilág egyik legleleményesebb hazai reprezentánsa, igazi építőművész, fészkét állandóan bővíti, olykor maga sem veszi észre, hogy nagyobb lett a lakása. Rejtett életet él, és az sem riasztja el, ha szajkókkal és szarkákkal kell üzletelnie. Párja, a városi picinke szereti a rivaldafényt, a legfrissebb hír, hogy modellkedni fog.

rolex fácán - Európába a középkorban hozták be, egy ideig költöző madár volt, később letelepedett. Ellentétben a sima fácánokkal (Phasianus colchicus) ragadozó életmódot folytat, a tudósok a fácánok farkasának tartják. Elve, hogy minden jómadár annyit ér, amennyije van. Ellenfeleit áskálódással és a fácánfarkasokra jellemző médiahekkel bénítja meg. Ritka állat, a vadászok csak álmodnak az elejtéséről.

új-zélandi kamuleon - Hatalmas távolságokat megtenni képes kaméleonfajta. A tudósok leírtak egy esetet, amikor a kamuleon Dubajon át eljutott Új-Zélandra, majd hipp-hopp, itt termett Magyarországon. Különös testrésze a nyelve. Akár 30 centiméter hosszú is lehet, a vége bunkó alakú és ragadós. Képes egymástól függetlenül mozgatni a szemeit és a mondatait. Nagy átváltozóművész, de a végén mindig leesik a fáról.

2015.01.07 09:01

Ajánlott cikkek

Blogger

jamborpitbull

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.