elkurtan

elkurtan

Pornó- és piamentes a normális erkölcstantanár

Voltam már részeg, végignéztem több pornófilmet, nem vagyok nős, tudtommal nincs gyermekem, megboldogult kamaszkoromban többször is üvegeztem...

Voltam már részeg, végignéztem több pornófilmet, nem vagyok nős, tudtommal nincs gyermekem, megboldogult kamaszkoromban többször is üvegeztem, s bűneim további felsorolásától csupán azért tekintek el, mert az eddigiekből is világos: a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének értékelési rendszerében a halmozottan hátrányos helyzetűek közé tartozom.

A méltán ismert (az első komment nyomán: nyilván – a HAHA nevű zavarkeltő csoporttól eltérően – legitim) szervezet állásfoglalást tett közzé, amelyben az ideális erkölcstanoktató ismérveit sorolja fel: az erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni, s a tanár akkor jó, ha példás családi életet él, nem elvált, nem él élettársi kapcsolatban, s legalább egy, házasságban született gyermeket nevel, továbbá nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, mentes a szexuális aberrációktól, mi több, otthonában sem néz szexfilmeket.

Az illetékesek nyilván részletes útmutatót is mellékelnek majd, amely választ ad az olyan égető kérdésekre, minthogy a kutyapóz a szexuális aberrációk közé tartozik-e, illetve az asszony fölképelése belefér-e a példás családi életbe, továbbá az alkalmankénti partirészegség elfogadható-e vagy csupán az absztinencia játszik.

Egyebekben előremutató, hogy a tisztesség, a szakmai felkészültség és a hivatástudat nem elég az iskolában, mert új dimenzió nyílik a rekrutációban. Az például evidencia, hogy földrajzot csak az taníthat, aki bekúszott már két lemez közé, hogy a tektonikát tanulmányozza, a biológia pedig nem lehet a szüzek vadászterülete, miközben osztályfőnökké csak az válhat, aki legalább tizenöttesós családban nőtt fel.

Szóval haladunk szépen, bár aggodalomra ad okot, hogy a szervezett szülők még nem jelezték, hogy visszatérnének a gyakorlathoz, melynek keretében születése előtt három évvel férjet választanak csöpp lányuknak, s a szocialista erkölcsnek nem megfelelő életmódot folytató kollégák büntetési tételeit sem jelentették be.

Amíg ez nem történik meg, javasoljuk a szervezetnek, hogy legalább a http://www.mszoe.hu/ honlapon fellelhető szöveg első mondatát küldje el egy korrektornak: „A köznevelési törvényben meghatározott erkölcstan órát vagy az ehelyett választható az egyházi jogi személy által szervezett hit és erkölcstan órát az iskolai nevelés-oktatás az 1. és 5. évfolyamán 2013. szeptember 1-jétől kezdődően felmenő rendszerben lehet meg szervezni, heti egy órában.”

Bár ha példás családban élő, legalább egy gyermeket nevelő, absztinens, a misszionárius póz primátusát elismerő, nem dohányzó, a pornófilmek ellen harcoló kolléga írta, akkor a tolyásos juk is elmegy.

Mert akkor minden normális.

 

2013.02.20 13:02

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.