elkurtan

elkurtan

Híradó az M1-en és a pénzért hazudó köcsög

Az egykor volt közszolgálati média, amely ma milliárdokkal stafírozott közéleti Muppet Showként működik, s egyetlen feladata a  kormány követhetetlen...

Az egykor volt közszolgálati média, amely ma milliárdokkal stafírozott közéleti Muppet Showként működik, s egyetlen feladata a  kormány követhetetlen kommunikációjának közvetítése, szombati esti úgynevezett híradójában (értsd: vizuális párthírlevelében) hozzávetőleg arra a szintre süllyedt, amelyen korrupcióból PhD-t szerzett fehérgallérosok és megyei jellemtelenség-bajnokság aranyérmesei szoktak közlekedni.

Történt, hogy az adás végén az indexes szabóZ-nek címzett kommentet olvastak be. Az ok az volt, hogy a kolléga csöppet odavert az intézménynek, miután az kábé úgy reagált a lehetetlen hóhelyzetre, ahogyan Pintér Sándor és a katasztrófavédelem impotens vezetése. Ezt vette zokon az MTVA, s üzent.

De előtte végignézhettünk egy hosszú beszámolót arról, hogy ki, milyen kompetens volt, milyen hatékonyan intézkedett, mennyire hibátlan munkát végzett, és még a TEK is segített. Arról nem értesültünk, hogy csütörtök éjszaka miért hagyta magára az embereket a csúcscsapat, miként Orbán Viktor csúsztatásaira sem hívták fel a figyelmet. (A miniszterelnök egy pénteki vacsin elmondta, hogy „nincs ma este olyan magyar ember, aki ne kapna enni, inni és ne lenne biztonságban”, miközben a rendőrök közölték, hogy az M1-en vesztegelnek még mentésre váró járművek.) Ellenben azt megtudhattuk, hogy a kormányfő szombaton a helyszínre látogatott, s szerencsére éppen az autójában forgott a kamera, amikor felvett egy sétáló párost. Mivel gyűlöljük a kettős mércét, fölteszem, most már Gyurcsány Ferenc kislánymentő-akciója is heroikus tett, esetleg Orbán mutatványa is mulattató kommunikációs akció.

Ám ne ragadjunk le apróságoknál, mert a finálé hozta el a pillanatot, amely a végső érv volt az intézmény azonnali megszüntetése mellett, egyúttal támogatás a paradigmaváltáshoz, a magánszolgáltatók közérdekű tartalmainak finanszírozásához. Merthogy az MTVA felelt szabóZ blogbejegyzésére. Hogy miért kell adóforintokból készülő tartalomnak véleményre referálni, arról is értekeztek, s a hazugságvád után közvetlenül két, a cikkhez küldött kommentet is felolvastak. Az első természetesen igazat adott a szervezetnek, a második pedig arról érdeklődött az újságírónál: „Te pénzért hazudsz köcsög?”

Korántsem indokolt a szomorú konklúzió, hogy tudniillik Orbán-rendszer, Magyarország 2013, Szalaiancsás médiatörvény, a kontraszelekció és a hazudozás diadala, mert már időszerű volt, hogy valaki föltegye ezt a kérdést a közmédiában.

Csak a platformot tévesztették el: véletlenül a híradóba tették, pedig a belső levelező listára szánhatták.

Akkor végre az illetékesek (vonatkozó kommentidézetek: "senkiházi köcsögök", "seggnyalók", "a szakma szégyenei") is felelhetnének arra: miért hazudnak?

2013.03.16 21:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.