elkurtan

elkurtan

Közéleti Muppet Show

Ha az Orbán-kormány leváltására készülő kisebb pártok úgy vélik, önmaguk karikírozása a választások megnyerésének kulcsa, akkor jó úton...

Ha az Orbán-kormány leváltására készülő kisebb pártok úgy vélik, önmaguk karikírozása a választások megnyerésének kulcsa, akkor jó úton vannak a győzelem felé.

Ma például Bokros Lajos nevezte át magát szimbolikusan Magyar Lajosra, mert elege lett abból, hogy az „úgynevezett jobboldali” pártok kisajátítják a magyar szót. A Modern Magyarország Mozgalom összes vezetője így tett, minek köszönhetően felröhöghetett az amúgy zaklatott napot záró Orbán Viktor.

Miközben a tisztelt házikóban a földtörvényről szavaznak, a Jobbik radikális akcióval tiltakozik, Ángyán József kilép a narancssárga frakcióból, Schiffer András közjogi érvénytelenségről beszél, az MMM elöljárói nevet váltanak, s e bátorságpróba teljesítését kár lenne kihagyniuk a CV-jükből, jól jöhet, ha egy nap még itt kasztingol a Muppet Show.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy sajtóhírek szerint Fodor Gábor pártja, ami valami olyasmi lehet, mint Szibéria napernyőipara, hajlandó szerepet vállalni a közös listán, s egy hetedik hely ki is nézhet neki a lajstromban, akkor az évek óta reklamált összefogás már magának a közéleti Muppet Shownak tűnik. Merthogy a nemrég jót majmozó, kurvázó, s nem csupán intellektuális mélységében, szóhasználatában, de indulatában is a csütörtöki napfelkelték idején aktuális kocsmai diskurzusainkat idéző beszédet mondó, már csak gyurcsánydés szemüveggel követhető korábbi miniszterelnök szerint mindenkire, azaz Fodorra és Bokrosra is szükség van a szentűrösszekapaszkodásban.

Márpedig lassan Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is leül egymással, s talán beszélgetnek arról is, hogy Magyar Lajos kompániájával vagy éppen a Fodor Gábor mögött sorakozó liberális tömeggel maguk mögött indulnak-e neki a kampánynak.

Ha esetleg nem kérnek az ígéretes MMM-ből, akkor Bokroséknak saját kampányfőnököt kell keresniük. A Hírcsárda egymástól független forrásokból származó információja szerint Besenyő István már bejelentkezett a posztra. Ha igaz, akkor ez lesz az igazi hajrá, Magyarok!

2013.06.21 18:06

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.