elkurtan

elkurtan

A Fidesznek kellenek a besúgók

Minden bizonnyal ez lesz a Magyar Nemzet holnapi címlapsztorija. Legalábbis ez következik a mai attrakcióból. Merthogy hétfőn a csöpp árvíz nem...

Minden bizonnyal ez lesz a Magyar Nemzet holnapi címlapsztorija. Legalábbis ez következik a mai attrakcióból. Merthogy hétfőn a csöpp árvíz nem tudott fölülkerekedni A baloldalnak kell a besúgó című történeten.

Kissé bosszantó, hogy "a baloldalnak" kell, mert nekem speciel semmi szükségem egyetlen ügynökre sem. Sőt azonnali nyilvánosságot akarok, de ez persze nem érdekli a baloldalt monolit egységként meghatározó címadókat.

Amúgy az újság arra utal: "a baloldalnak" szüksége van Rytkó Emíliára az úgynevezett alternatív választási bizottságban. Ez azt jelenti, hogy az MSZP és az Együtt 2014-PM nem kérte távozásra a Magyar Hírlap anyaga után, amely szerint Rytkó jelentett Hankiss Ágnesről 1982-ben. Szigetvári Viktor indokolt is a lapnak: az eddigi információk miatt nincs okuk megvonni a bizalmat, mert azok nem bizonyítják a jelentést.

Az biztos: ha igaz a sztori, akkor Rytkónak kábé annyi helye van a grémiumban, mint Ördög Nórának a vonatkozó névmások helyes használatáért küzdő nyelvészeti társaság vezetőségében.

Na de éppen ezért lenne ideje, hogy az ügynökügyet rendezze a politikai elit. Az egykori besúgókat ugyanis végre érdemeik szerint kellene kezelnie a társadalomnak. Ennek feltétele, hogy nem mindenféle kiszivárogtatások, szóbeszédek, meg névtelen levelek alapján ítélkezünk emberek felett, s szelektálunk az érintettek között. Mert ha Rytkót most igazságtalanul hurcolják meg, miközben klasszisszinten teljesítő III/III-asok élik világukat a közéleti elitben, akkor csak újabb mocskos fejezettel gazdagodik a tárgykörben íródó kurva hosszú dolgozat.

Hétfő este újra lehetőség nyílt a probléma megoldására, de a jobboldalnak kellenek a besúgók. Gondolhatnánk, hogy csak a Fidesznek, elvégre a párt képviselői szavazgatnak a törvényhozásban, de – a Magyar Nemzet stílusából tanulva – ilyenkor az eszme összes rabját kollektív bűnössé illik tenni, azaz konzervatív liberálistól a náciig, hárd fideszestől Sólyom Lászlóig ér a kör, amelynek szüksége van a besúgókra.

Mert az igazság úgysem számít, csak a párt. Amely most újra leszavazta Schiffer András az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét.

Szóval nem kell gondolkodni a holnapi címlapon. Legföljebb annyi módosítást javasolnék, hogy az amúgy visszataszító, éppen ezért előszeretettel alkalmazott „oldalizás” helyett, a megannyi elkötelezett, s elvhű jobboldali igazsága védelmében írják csak azt: „A Fidesznek kellenek a besúgók”.

2013.06.04 10:06

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.