elkurtan

elkurtan

Orbán luxuslimonádéja

A luxusjobboldali miniszterelnök drága étteremben kortyolgatja a kétrugós limonádét, miközben a zemberek elszegényednek, s a kilátástalanságba...

A luxusjobboldali miniszterelnök drága étteremben kortyolgatja a kétrugós limonádét, miközben a zemberek elszegényednek, s a kilátástalanságba süppedve bőgnek a foszlott kerti műanyagkanapékon.

Elnézést, ha helyesírási hibák, nyelvhelyességi aknák, idétlen kifejezések maradtak a fenti szövegben, de bedobtuk a kulcsszavakat az ellenzéki Szijjártó-sajtótájékoztatók tartalomgenerátorába, s a szoftver ezt az anyagot dobta ki.

Mármint azok után, hogy a Blikk tényfeltárói felhívták a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a New York Palotában falatozott fiával, s éhségét zellerkrémlevessel, szomjúságát limonádéval (fogyasztói ára: 1890 Ft) csillapította.

Nincs ebben semmi különös, mert hát egy ország vezetőjének – minden ellenkező, kivétel nélkül demagóg, híresztelés ellenére – nem szakadt Trabanttal kell járnia, ehet mást is vajas kenyéren meg olasz szalámin kívül, továbbá az általában akciós, ellenben minimális alkoholtartalmú, német névvel ellátott dobozos sörön kívül is ihat mást, ha szeretne.

Csakhogy ez a kitűnő politikus, meg az úgynevezett szóvivője, évekig turnézott az országban a Plebejus című színművel, hogy tudniillik, kormányfőnek, miközben a szerencsétlen polgárok nyomorognak, meg rosszabbul élnek, mint tegnap, nem illik autóba ülni, mosott ruhát felvenni, de talán még pizzát rendelni sem. Ehhez képest, most ott piheg a New Yorkban, s nyakalja az 1890 forintos limonádét.

Nem kell aggódni, nincs semmi, amit természetesebbnek tartunk attól, hogy az ország első számú politikusa jól él, jól keres, s elkölti a pénzét, mi több, kiráz a hideg az ócska populizmustól, mikor valaki ezen rúgózik. Már sokszor leírtuk: egyetlen tehetség sem keresi a politikusi pályát, meg a közigazgatást, ha cserébe nyomort ígérnek neki. A köz szolgálata nem egyenlő azzal, hogy egyből ferencesnek szerződünk.

De azért ilyenkor megjegyezzük, hogy mennyire visszataszító volt az ellenzékben előadott műbalhé. Ha Szijjártónak bármiféle elve, gondolata lenne, akkor most beállított volna az asztal elé, s ordítva követelte volna a miniszterelnöktől, hogy hagyja el a termet, a limonádét pedig adja oda a Blahán tengődő hajléktalanoknak. Már ha nem csak ócska hazugság volt, amit a szoci kormányok idején mondott.

Persze tudom, az úgynevezett szóvivő, ha már odatéved, inkább rendelt volna magának is Vanilla-green apple Limonade-t (fogyasztói ára: 1890 Ft), s koccintott volna Orbánnal.

 

Elkúrtanból jeles.

 

 

 

 

2012.04.05 15:04

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.