elkurtan

elkurtan

Orbán és az oligarchák

Fontos hírekben gazdag hétfőt zárt a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Részint, mert a Velvet vonatkozó cikkéből kiderült: megunta a szexiséget...

Fontos hírekben gazdag hétfőt zárt a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Részint, mert a Velvet vonatkozó cikkéből kiderült: megunta a szexiséget a 40 éves Gregor Bernadett, miként búcsúrajongó kölyök is kiszeret a kakasos nyalókából, amint megkóstolta a csapolt sört. Részint, mert Orbán Viktor Karácsony Gergely érdeklődésére közölte: nincsenek oligarchák a NER-ben.

Megnyugtató a kijelentés, miként az is: a miniszterelnök alkalmilag képes Britannica Hungaricává alakulni, s pontos definíciót mellékelni konklúzióihoz. Ennek köszönhetően tudjuk, hogy oligarcha az a milliárdos, aki politikai hatalmat akar szerezni a gazdasági súlya mellé, és az ügyek eldöntését is saját hatáskörébe kívánja vonni. Ilyen esetek akkor fordulnak elő, ha pártvezetővé, esetleg miniszterelnökké válik.

Ha nem hajtottunk végre logikai hátraszaltót, akkor mindebből az következik, hogy Simicska Lajos nem szerezte meg Orbán Viktort. Azt ugyanis tudjuk, hogy nincsenek oligarchák, miként azt is, hogy Simicskától közelebb már csak a narancssárga szín van a Fideszhez. Azaz: ha Simicska nem oligarcha, akkor nyilvánvalóan azért nem az, mert nem szerzett politikai hatalmat, ami viszont a NER-ben Orbán Viktor. Értsd: Simicska nem szerzett Orbán Viktort.

Ha helyes a következtetésünk, akkor viszont még Csák Máté pozíciója is megrendül a tankönyvekben, bár kétségtelen, hogy némi fazonigazítással még beilleszthető a kormányfői fogalmi keretbe.

Ám Simicska és Nyerges semmiképpen sem.

Nyilván Ángyán korábbi vidékfejlesztési államtitkár is figyelmesen hallgatta elöljárója előadását, mert így újra kell fogalmaznia néhány tételét, hiszen oligarchák nincsenek. Nem kell izgulnia, abba sem halt bele senki, hogy a "boszorkányok nincsenek" felvetés bizonyítást nyert, s annak indoklása még szerényebb is volt, mint Orbán Viktor okfejtése.

Utóbbi azért is jött jókor, mert a néhány százmilliárdos állami megrendeléssel ellátott Közgép, meg az újkori földesurak karrierje már azt sejtette, hogy mégis mocorog valami amorális a rendszerben. Szerencsére csobbantunk egyet Orbánnal az erkölcs gyerekmedencéjében, s egy oligarchák és 40 évesen is szexiségrajongó Gregor Bernadettek nélküli országban hajthatjuk álomra a fejünket.

A jövő héten meg esetleg azt tudjuk meg, hogy a kamikázepilótáknak is megéri nyugdíjasotthont építeni, ha a nem oligarcha tulajdonában álló Közgép a fővállalkozó.

Az igazság úgyis odaát van.   

2012.05.07 19:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.