elkurtan

elkurtan

Orbán és a Dream Team

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel közölte: Matolcsy György lesz a Nemzeti Bank elnöke. Most eltekintenénk a számtagadó gazdaságpolitika...

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel közölte: Matolcsy György lesz a Nemzeti Bank elnöke.

Most eltekintenénk a számtagadó gazdaságpolitika atyjának méltatásától, s ezúttal a miniszterelnök kabinetjében fölöttébb népszerű tündérmesekönyvének recenzióját sem közöljük, hanem inkább arra térnénk ki, mit kínál a posztorbánizmus a hatalom birtoklóinak.

Mármint aktuálisan nem mutatkozik nagy esély arra, hogy a Fidesz veszít, arra főként nem, hogy az egyesült ellenzék kétharmadot szerez, de Orbán a biztonság kedvéért felkészítette a struktúrát erre a szélsőséges esetre is.

Az úgynevezett független intézményeket ugyanis a kormányfő megbízható káderei vezetik. A korábbi Fidesz-képviselő Domokos László az ÁSZ élén, a korábbi Fidesz-képviselő Szalai Annamária a Médiahatóság csúcsán, a korábbi Fidesz-képviselőjelölt Polt Péter az ügyészség trónján, a Fidesz-kormány minisztere, Matolcsy György a jegybank elnöki irodájában, korábbi Fidesz-képviselő Balsai Istvánok az Alkotmánybíróságon, korábbi köhhöm, Böröczök a közmédiában, hogy a járásoktól a sportszövetségekig terjedő karikát ne is járjuk körbe teljesen. És példás visszafogottságról tanúbizonyságot téve, Szijjártó Pétert még ki sem nevezték főpohárnoknak, s egyelőre nem Semjén Zsolt az MTA elnöke.

Lehet merengeni azon, ez a keret miféle kormányzásra ad lehetőséget. Mert e szakemberek azt sokszor bizonyították már, sok mindenre hajlandók Orbán Viktorért. Azt még nem tudjuk, mire hajlandók az országért.

Mindenesetre ők Orbán Viktor Dream Teamjének a tagjai.

Aztán egyszer esetleg kipróbálhatnánk, milyen, ha az ország álomcsapata áll össze. Az elmúlt húsz évből nem következik ugyan egy ilyen radikális megoldás, de meg lehetne kockáztatni.

Még mielőtt elrugaszkodunk a Mariana-árokig.

2013.03.01 14:03

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.