elkurtan

elkurtan

Oktatás: luxusbuli

A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb jól átgondolt, a kor kihívásaira komplex választ kínáló, radikális strukturális reformot hajtott...

A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb jól átgondolt, a kor kihívásaira komplex választ kínáló, radikális strukturális reformot hajtott végre. Ennek nyomán - a Napi Gazdaság szerint- az egyetemek és a főiskolák negyvenkét milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, mint a múlt évben.

Igaz, a teljes siker elmaradt: az intézmények még mindig kapnak állami forintokat, ami legalábbis kérdéseket vet fel. Például azt: miért nem távozik Hoffmann Rózsa, aki képtelen volt elérni, hogy az utalásokat stoppolják? Nevetséges, hogy milliárdok úsznak el romkocsmatöltelék tanárok, a felvételivel együtt a hajléktalansági nyilatkozatot is kitöltő színészek, messzemenően haszontalan jogászok képzésére, miközben a vonatkozó összegből újabb szögletzászlókat, valamint megkülönböztető dresszeket vásárolhatnának a futballistatanoncoknak, továbbá a Közgép kispályás csapatának.

Ezek után csöppet sem lenne meglepő, ha kiderülne: nem csupán a Hallgatói Hálózatnak vannak amerikai kapcsolatai, de az ELTE vagy a Corvinus elöljárói is leveleznek tengerentúli alakokkal, szervezetekkel, ha nem egyenesen professzorokkal. Az sem kizárt, hogy a rektorok még internetet is használnak. A nemzet érdekeivel ellentétes munkásságuk, melynek következtében még mindig nem hajlandók lekapcsolni a villanyt a termekben, az épületeket pedig átadni a Békemenet aktivistáinak, nem jelent egyebet, minthogy Soros György spekulál a forintra, Fodor Gábor pedig maga Mesterházy Attila. És akkor még ott van az LMP radikális szárnya, amely Bajnai Gordonnal is hajlandó tárgyalni, miközben olyan erkölcsi emblémák kormányoznak, mint Orbán Viktor vagy Semjén Zsolt.

Az nem is lehet vita kérdése, hogy csupán az orbángyűlölet beszél azokból, akik a Prezi sikersztorija, az angol nyelv totális hódítása, a társadalmi különbségek őrült és értelmezhetetlen növekedése idején az oktatást stratégiai célnak/ágazatnak, ha nem a mindennek tekintik. Mert hát lehet itt gáztározót venni, meg megélni a dunakeszi futsalcsapat meghökkentő kiteljesedését, hogy a tolódásos védekezéssel most ne riogassunk. Érthetetlen, hogy akadnak, akik a tudást látják az egyetlen esélynek, nem pedig a dekázást vagy a szalagmunka egyetemes kiterjesztését.

Az ellenzék, persze, miként a mindenféle legitimitást nélkülöző hallgatói gittegylet lázít, zavart kelt, de az egész ügy mögött természetesen az SZDSZ áll, vagy Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Az kivételes szerencse, hogy a kormány.hu-tól csöppet elkötelezettebb médiumok nem dőlnek be a megtévesztésnek, miként a választópolgárok közül is milliónyian értik, nincs nemesebb út a magyar feltámadáshoz, mint az oktatási rendszer kinyírása.

Ki kell tartani, ha a kevésbé tehetősek beledöglenek is.

Ez a bátorság, nem a segítség.

Hajrá, Magyarország. Hajrá, magyarok.

2013.02.04 18:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.