elkurtan

elkurtan

Miért álljuk a számlát?

Havi 313 ezer forinttal emelkedett Kövér László jövedelme, mivel költségtérítésének összege csöppet megugrott – írja a Blikk. Több lap...

Havi 313 ezer forinttal emelkedett Kövér László jövedelme, mivel költségtérítésének összege csöppet megugrott – írja a Blikk. Több lap pedig arról cikkez, hogy Orbán titkára egymillió forintot keres.

És ha ilyesmi derül ki, akkor általában kiáll a legjobb formában lévő ellenzéki versenyző, hogy miközben a zemberek nyomorognak, a közoktatást kivéreztetik, a sertéskaraj ára az egekben, a Barátok közt csak az ősszel folytatódik, továbbá Orbán Viktor, akkor a kormány.

Az kétségtelen, hogy e számok alkalmasak arra, hogy miattuk magunkra öltsünk egy Szijjártó Péter-jelmezt, s levizsgázzunk az elmúltnyócéves demagógia-tanfolyamon tanultakból. Nyilván értelmezhetetlenek az összegek a lakosság meghatározó többsége számára, ám az ország irányítását talán szeretnénk a legjobb kezekben tudni. Ehhez pedig pénz kell.

Most ugyanis nem csupán a multik vezetői, de tán még visszafogott tehetségű köztévés műsorvezetők is csak röhögnek, ha az országgyűlési képviselők jövedelmére tekintenek. Márpedig az ország elemi érdeke, hogy ne olyanok üldögéljenek a patkóban, akik a Mars jogállásáról szóló törvénytervezetet is vita nélkül szavazzák meg, ha az első sorban igent kiabál a főnök magyar hangja.

A legjobbakat csak versenyképes fizetéssel lehet megszerezni. Nem annyiért jönnének, amennyit máshol keresnek, de azért a két gázsinak látótávolságon belül kell lennie.

Ezért nagyon unalmas már a fizukon rémüldözni, még ha a Fidesz meg is érdemli, hogy minden alkalommal a képébe vágják, miféle ócska szólamokkal turnézott ellenzéki korában.

De az országban uralkodó kontraszelekciónak csakis akkor lehet véget vetni, ha a legjobbak fordulnak majd meg a törvényhozásban, valamint a végrehajtó hatalom csúcsposztjain. Amíg a seggnyalás a felvételi követelmény, ifjúsági szervezetek balatoni bulijain föltűnő haverok a górék, a fizetés pedig arcra, nem teljesítményre megy, addig esély sincs arra, hogy bármilyen előrelépés következzen. Persze a NER-ben nem is mutatkozik különösebb igény a gondolatra, elég ha a költő jó formában van.

Ám a hangulatkeltés a „drága” képviselőkkel, kabinetfőnökökkel, házelnökökkel és titkárokkal szemben a változás igényének tagadása. Pedig ha a választópolgárok a helyére küldik ezt a rezsimet, akkor egy valamin biztosan nem szabad majd spórolni: a tudáson. Az ország ügyeinek intézését nem bízhatjuk ugyanis többé lézerblokkolós Gucci-öltönyt viselő (forrás: cspg.nolblog.hu ) hóhányókra, akiknek a Twitter éppen annyira idegen szó, mint az Európai Bizottság, ellenben prímán tudnak odaszólni a Janinak, hogy kéne ötmillió, mert a körzet akkor lesz meg, és a Joli lánya meg pont most végzett a főiskolán.

És amúgy is: az egész kábé annyiba kerül, ami néhány kilométer autópálya építésén elpárolog.

2012.08.29 11:08

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.