elkurtan

elkurtan

Meleg Critical Mass

Érthetetlen, hogy a mitugrász jogvédők megint erőlködnek, miközben semmi különös nincs abban, hogy a rendőrség nem engedélyezi az idei melegfelvonulást....

Érthetetlen, hogy a mitugrász jogvédők megint erőlködnek, miközben semmi különös nincs abban, hogy a rendőrség nem engedélyezi az idei melegfelvonulást. Körülbelül annyira váratlan ugyanis a döntés, mint a hepiend a magyar népmesékben.

Két okból is indokolhatatlan a felháborodás.

Az egyik az: undorító megütközni azon, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere a homoszexuálisoktól éppen azt várja el, mint a szisztéma többi szereplőjétől. Az egyenlőség jegyében tőlük is csupán annyit kér: hazudjanak. Mármint maguknak, családjuknak, a társadalomnak, meg a törött tükörnek: igyekezzenek bebizonyítani, nem melegek. Vagy ha már mindenképpen azok, akkor legalább ne mutogassák magukat. (Akadnak, akik a Bank Centerben is piknikezhetnek, ha kedvük úgy tartja, de ez már másik fénymásolt dolgozat témája lehetne.) És egyébként a homoszexuálisok még szerencsésnek is mondhatják magukat, mert nekik például nem kell nem észrevenni egy százezres tüntetést az Operánál, vagy nyelves puszit tolni Schmitt Pál arcára, mintegy megköszönve, hogy megsértődött, mert másolta a doktoriját.

A másik az: Orbán Viktor már régen közölte Schiffer Andrással a törvényhozásban, hogy hozzávetőleg annyira tiszteli a demokratikus normákat, amennyire a két literes, 560 forintért árusított Koccintós bor készítői a szeszfajta kultúráját. Történt ugyanis, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei elfoglaltságot teremtettek azoknak a tibetieknek, akik esetleg demonstrálhattak volna a kínai diktatúra elöljáróinak budapesti körbenyalásakor. Az LMP akkori frakcióvezetője szót kért a parlamentben, mire a kormányfő jelezte, minden esetben beavatkoznak, ha úgy ítélik meg, hogy az államérdek azt kívánja. Mint azóta többször is jeleztem, aktuálisan a Fidesz-KDNP érdekei jelentik az államérdeket, s az úgynevezett konzervatív pártszövetség, vagyis főként annak ultrahatékony egyházközeli szekciója nem szeretne melegeket látni Budapesten. Meglehet, ha Semjén Zsoltot három fehér viceházmester után kérdeznénk az ügyről, akkor még a könyvekben is megtiltaná a feltűnésüket. Radikálisabb társai esetleg az inkvizíció elé küldenék azokat, akik két Ken babát vesznek a játékboltban. (Nyugi, a két Barbie működik…)

Hogy teljes legyen a felfordulás, a hatóság még indokolni is próbálja a döntését, ami a NER-ben általában egyet jelent azzal: a kísérletező közröhej tárgya lesz. A kontraszelekció elsődleges haszna, hogy permanens sztendapkomedivé változik az ország. Merthogy a meglehetősen fantáziaszegény skacok azt találták ki, hogy a néhány ezres tömeg felvonulása óriási forgalmi akadályt jelente az Andrássyn, nem szólva arról, hogy a kötött pályás közlekedésű trolibuszokat csak „környezetvédelmi szempontok alapján korszerűtlen, nagymértékben környezetszennyező diesel meghajtású buszokkal” helyettesíthetnék. Mindezt azok után, hogy mintegy 4-6 millió kolléga sétafikált ezen az útvonalon, s üzente a legórendőröknek, meg a Brit Kelet-indiai Társaságnak, hogy nem leszünk gyarmat, mintha Szigetszentmiklós közelében éppen kikötni készült volna néhány soklapátos hajócska, amely a konkvisztádorokat szállítja, mert hát a borzasztó kolonializációt csak a Békemenet akadályozta meg.

Tehát tolmácsolom az üzenetet: a homoszexuálisok maradjanak otthon, ne mutogassák magukat, nem kérünk belőlük. (Kiemelés egy átlagos dialógusból: "Engem nem zavar, hogy otthon mit csinálnak, de az utcán ne fesztiválozzanak. Én se tüntetek, mert heteró vagyok.") Pofázzanak otthon a gyülekezési jogról, úgyse számíthatnak a hangos többségre. A NER-ben meg szarunk az elvekre, a jogokra, a normákra.

Ha már így, akkor csak egyetlen kérés van. Akik minden évben meg merik csinálni azt a nettó szemétséget, hogy kamu indokkal betiltják a rendezvényt, cserébe legalább annyit tegyenek meg, hogy nem néznek többet pornófilmet, amiben leszbijelenet van, s ne kezdjenek nyáladzni, ha a villamoson smárol mellettük két űrnő. Mert, ugye, ők homokosok.

Persze, tudom, az egész ügynek semmi köze a homofóbiához, és nem politikai döntés született. Ez hatósági téma, környezetvédelmi kérdés, meg troliügy. Nyilván a tibetiek meg a fogaskerekű közlekedését akadályozták volna a tavalyi akciónál.

Amúgy ha valakinek még lenne kedve röhögni ezeken az állami produkciókon, akkor - a környezetvédelmi okok kizárása miatt - most azonnal bejelentené a Meleg Critical Masst.

Aztán megpattintana egy dobozos sört, és vigyorogva várná az újabb elutasító határozat indoklását.   

 

2012.04.09 08:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.