elkurtan

elkurtan

Giró-Szász és a hallgatók tiltakozása

„A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási...

„A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint” 

Ez Giró-Szász András kormányszóvivő kommentje, azaz a szöveget nem valami pártközeli dunántúli vállalkozás szar beszédírószoftverje dobta ki, miután bepötyögtük a kulcsszavakat. (Most azon nem röhögünk, hogy a kormány illetékes tárcája akkor miért ezt az illetéktelen szervezetet hívja egyeztetni a vonatkozó tárgykörben.)

Értsd: az érintett úgy véli, minden ügyben csak azok szólalhatnak meg hitelesen, akik közvetlenül érintettek. Tehát ha Simicska Lajos egy kormánydöntés alapján négyszázmilliárdért sífelvonót építhet a Hortobágyon, akkor e határozat ellen legföljebb Simicska Lajos tiltakozhat.

És persze mostantól fölösleges lenne demonstrálni Tibet esetleges szőnyegbombázása vagy éppen néhány ázsiai koncentrációs tábor felhúzása ellen, mert, ugye.

Ez merőben újszerű látásmód, s éppenséggel nem is Fidesz-konform. Merthogy ez a párt konkrétan minden ellen tiltakozott, ami 2002 és 2010 között történt, legyen az hóesés vagy rohadt látványos korrupció. Ám az esetek meghatározó többségében nem volt érintett a narancssárga szervezet, azaz esetleg csöndben kellett volna maradnia. Mármint szerintünk nem, de Giró-Szász szavaiból ez következik.

Meg még annyi: a közpénz elköltése nem tartozik mindenkire. Ez is új távlatokat nyit, de egyúttal érthetővé teszi, miért nem fontos válaszolnia Zsiga Marcellnak arra a kérdésre : lehet-e utcát aszfaltozni negyvenhét ezer forintból?

És akkor bónuszként idéznénk még Seres Lászlót, aki a Facebookon arra tért ki Giró-Szász retorikai bravúrja kapcsán: olyanok is döntöttek a keretszámokról, akiket nem érint.

S mind inkább úgy tetszik: nem is érdekel.

Csak az utca le legyen aszfaltozva.

2012.12.12 15:12

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.