elkurtan

elkurtan

Eger és a numerus clausus

Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt alighanem elfelejtették értesíteni, hogy véget ért a farsangi időszak, úgyhogy leteheti a...

Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt alighanem elfelejtették értesíteni, hogy véget ért a farsangi időszak, úgyhogy leteheti a lándzsát, s leveheti az antifasiszta maskarát.

Az időcsapdán kívül ugyanis nincs épeszű magyarázat arra, hogy a politikus a numerus clausus szellemiségét, a fajvédő törvények gondolatiságát fedezte fel néhány vállalhatatlan, komplexusos egri figura visszataszító eljárása mögött. (Amint az köztudott, a hevesi megyeszékhely önkormányzatának bizottsági ülésén elhangzott: Székhelyi József színművész nem léphet fel a városban, mert zsidó.)

Nincs olyan gyűlölettablettáról már leszokott, a humánumot a napolajjal meglocsolt, lejárt szavatosságú sertéspárizsinál többre becsülő ember, aki ne háborodna föl a XXI. században lényegében fölfoghatatlan párbeszéden, amelynek konklúziója valóban túlmutat önmagán, mivel a kormánypárt helyi képviselője, társadalmi legitimitást felmutató tagja is szereplője a jelenetnek, de könyörgöm: a numerus clausus?

Steiner ezzel hozzávetőleg arra a szintre süllyedt, amelyen a balliberális koalíció egészségügyi reformjának halálos áldozatairól fantáziáló Lázár Jánosok szoktak gügyögni.

Nyilván nagyon okos stratégiai húzás az ellenfél démonizálása, de a kvázi zsidótörvényt összekeverni ezzel az esettel, az inkább a történelem legvisszataszítóbb periódusának áldozatait sérti, semmint a kormánypártot.

A politikus alighanem abban bízott, hogy e közlése eljut a polgárok többségéhez, mert ekkora dumát egyetlen médium sem hagy idézetlenül. A terve sikerült, így egyúttal bizonyította: képes annyi felelősségérzettel eljárni, mint az érettségi banketten a liter vodka utolsó részletével küszködő menő csávó.

Azt persze túlzás lenne állítani, hogy Steiner Pál politikai karrierjének ütőerén rajta tartom a kezemet, tehát tőlem akár már holnap is vizionálhat koncentrációs tábort az állatkert helyére, csak jó lenne értesíteni az illetékest, hogy ő a legnagyobb ellenzéki párt politikusa, azaz nem feltétlenül ártana, ha kapcsolatba kerülne a valósággal, s mintegy a helyén kezelné a dolgokat. Például tiltakozna az undorító egri eset miatt, kérné a Fidesz vezetőinek állásfoglalását és intervencióját, s esetleg megjegyezné, hogy Erdő Péter már világosan elmondta: hol nincs helye az efféle hangoknak.

Aztán szépen befejezné a tájékoztatót.

Már csak azért is, mert Matolcsy György aligha örülne, ha versenyképes riválist kapna az őrültség-kinyilatkozatás fedőnevű vetélkedőben.

UPDATE: amikor a kommentelő teszi helyre a posztolót. wizes4: "Már csak azért is, mert Matolcsy György aligha örülne, ha versenyképes riválist kapna az őrültség-kinyilatkozatás fedőnevű vetélkedőben. " megkapta: Petőt.

 

2012.05.13 11:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.