elkurtan

elkurtan

Célpontban: Ángyán II.

Még a fölöttébb sikeres Die Hard-sorozat producerei sem döntenek olyan viharos gyorsasággal a folytatásról, mint a Célpontban: Ángyán című...

Még a fölöttébb sikeres Die Hard-sorozat producerei sem döntenek olyan viharos gyorsasággal a folytatásról, mint a Célpontban: Ángyán című alkotás ötletgazdái.

A korábbi államtitkárt, aki azzal múlatja idejét, hogy tanulmányokat készít a földek szétosztásáról, s ennek következtében sűrűn botlik nem létező oligarchákba, az első részben a közmédia támadta meg. Arra jó volt az eset, hogy az MTI elérje története mélypontját. Aktuálisan ez sem kevés, tekintve hogy itt csupán nüanszok döntenek a produktumok közt. (Amint az ismert, a közpénzből eltartott hírügynökség egy frissen alkotott blog névtelen szerzőjének hazugságára hivatkozott .)

Ángyán a második epizódban is igazi nagyhallal találkozik. Ezúttal Tállai András, a belügyi államtitkár a főszereplő. A borsodi politikus szerint Ángyán naiv, hiszékeny, továbbá rossz tanácsadókra hallgat. Mindennek tetejébe Tállai leszögezi: nagy hiba, hogy egy ilyen ember a Fidesz frakciójában ülhet.

E közlésével maradéktalanul egyetértünk. Értelmezhetetlen, hogy a politikus mit keres a kormánypárt soraiban. Fő tevékenysége ugyanis most az: korrupciógyanús ügyletek után kutat, valamint igazságot keres. Nem csoda, hogy Tállai értetlenül áll a jelenség előtt, s elképzelni sem tudja, miként kaphat helyet  „politikai közösségében” ennek a magatartásformának a képviselője.

Az már csak a hab a feketeerdőtortán, hogy mindezt a BM államtitkára mondja. Annak a minisztériumnak az egyik vezetője, amely a többi közt a törvénytelenségek földerítésért felel. Ángyán mást sem tesz, mint adatokat publikál. Soha, senki nem állította, hogy hazudik. (Már ha a vásári mutatványosok szintjén működő közmédiától ezúttal eltekintünk.) Ha pedig nem hazudik, akkor nyilván az a baj vele, hogy igazat mond.

De ez mindegy is: a lényeg az, hogy mind többen nézzük meg ezt a részt is, mert akkor biztosan jön a folytatás. 

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének dicsőségére.

2012.06.14 15:06

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.