elkurtan

elkurtan

Amikor Novák Elődöt nevelik...

A székely himnusz váratlan műsorra tűzésével alkalmi parlamenti dídzsévé avanzsáló Lezsák Sándor ezúttal rendrakással vétette észre magát...

A székely himnusz váratlan műsorra tűzésével alkalmi parlamenti dídzsévé avanzsáló Lezsák Sándor ezúttal rendrakással vétette észre magát a tengermélyen tisztelt házikóban.

A fideszes levezető elnök kitiltotta Novák Elődöt a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló javaslat vitájából, mert – a tárgytól eltérve – Kubatov Gábor pártpreferenciákat rögzítő listáját is fölemlegette. (Lezsák karakán akciójára az Országgyűlésről szóló új törvény adott lehetőséget.)

A príma pedagógiai érzékkel megáldott elöljáró ezzel meg is jelölte a szabályozás legfontosabb célját. Mármint, ha a Kubatov-lista nem kapcsolódik e vitához, akkor az oligarcha (pontos definícióért lásd az Orbán Viktor összegyűjtött felszólalásai című mű III. kötetének 482. oldalát) sem kapcsolódik a földügyekről szóló disputához, miként az újabban @dajcstomi Twitter-fedőnéven viccelődő korábbi sportminiszter idején vásárolt beléptetőrendszerek kálváriája sem az új stadionok építéséhez. Ha így van, akkor a jogszabály szépen illik a médiatörvény, közmédia-fideszizáció, Obersovszky Péter sorba: olyasmiről legyen szó, ami a Pártnak nem kellemetlen.  

Ha viszont következetes lesz az elnöklés, akkor a fénypont az lesz, amikor Kövérék Lázár frakcióvezetőt intik majd csendre, mert elmúltnyóccévezik, pedig a telefonadóhoz és az áfaemeléshez már ennek is viszonylag kevés köze van, miközben az egykulcsos rémálomnak némiképp több. Nem szólva arról, hogy akkor esetleg eljött az idő, amikor a nyílt uszítást, a zsidózást meg a cigányozást is hasonlóképp lehet majd szankcionálni.

Akárhogy is, szép pillanatok elé nézünk, ha Lezsák amolyan napközis tanárként osztja majd a szájtapaszokat, esetleg még a legórendőrök legitimitásával fölvértezett őrséget is beveti.

Mindenesetre ez a jogszabály nyilván Kövér László munkásságának továbbgondolása: a politikus nemrég az Index munkatársait tiltotta ki a parlamentből, mert az intézmény méltóságát veszélyeztették.

Akkor lényegében igaza volt: tényleg túl sokan vannak abban az épületben olyanok, akik veszélyeztetik a törvényhozás tekintélyét.

Fájdalom, meghatározó többségük képviselői mandátumának köszönhetően tartózkodik ott.

2012.05.10 14:05

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.