elkurtan

elkurtan

Adózunk a matolcsizmusnak

Ha a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei végre egy fantáziagazdag ötlettel szeretnének pénzt szerezni, akkor még ma elkezdenék árulni a...

Ha a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei végre egy fantáziagazdag ötlettel szeretnének pénzt szerezni, akkor még ma elkezdenék árulni a jegyeket a költségvetés bevételi oldalát elemző értekezleteikre. Egy ilyen bréjnsztormingtól ugyanis ma nincs jobb szórakoztatóipari produkció Magyarországon.

Kiss Ádámba ojtott Kovács András Péterek, Hofi-kabarékkal spékelt South Parkok sem rivalizálhatnak azzal, ami a tárca mítingjein zajlik. Röhej ott minden.

Ám a mostani ötlet alighanem elviszi a pálmafásinget.

Az úgynevezett unortodox (magyar fordítása: őrült) gazdaságpolitikával kitűnő Matolcsy György ezúttal telefon- és internetadót vetne ki, miután a tranzakcióson már túljutott, s a következő körben a halászléreceptekre, meg a nyelves puszikra kivetett sarc is megérkezhet.

Minél több adóra van szükség, mintegy bizonyítékaként annak, hogy nincsenek megszorítások, továbbá a megbukott gyurcsányi politika helyett valami újszerű, monumentális akció zajlik. (Vigyázat, demagógia: most nem is részletezzük, hogy az internetadó megint azokat a szerencsétlen kölyköket rongálja, akiknek a szülők még kipréselik a netelőfizetést, de többre már nem telik, azaz az extra miatt akár búcsút is inthetnek a webnek.)

Az kétségtelen, hogy ez már nem gyurcsányi tempó. Annyi idiotizmusra az elmúlt 20 év összes döntéshozójától és Kiszel Tündétől összesen nem tellett, mint amennyit Matolcsy rutinból bemutat. A kormány gazdaságpolitikájának bukását már csak az nem hajlandó bevallani, aki Orbán Viktor-alakú plüssmagyarlóval alszik el esténként.

A kiadási oldal reformja elmaradt, a bevételek növelése nem megy másként, mint fölfoghatatlan adókkal, a fogyasztás nem nőtt az egykulcsos katasztrófának köszönhetően, a beruházások állnak, nincs munkahely, de legalább Felcsúton épül a centerpálya és VV Kinga összejött VV Attilával. Utóbbi a kurzus legnagyobb eredménye, ami egy kétharmados konzervatív kormánytól legalábbis visszafogott teljesítménynek tetszik.

Azért némi remény mutatkozik.

Mármint Orbán Viktornak tudnia kell valamit. Vagy van egy kalózoktól lopott térképe, ami a kincses szigetre kalauzol, vagy a világgazdaságról akad olyan infója, ami nekünk nincs meg. 

Esetleg a tippmixen rádobta a független színházak éves költségvetését arra, hogy a ciklus végéig kihúzza az értelmezhetetlen Matolcsy.

Ezt ugyanis olyan oddszal adják, hogy a nyereményből örökre eltüntetheti az államadósságot

2012.04.20 13:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.