elkurtan

elkurtan

A Marslakók elszámoltatása

Nem kell megijedni, Budai Gyulának nem kell űrhajóra pattannia, hogy a szomszédos bolygón vegzáljon néhány őszes filozófust, elég ha megkérdezi...

Nem kell megijedni, Budai Gyulának nem kell űrhajóra pattannia, hogy a szomszédos bolygón vegzáljon néhány őszes filozófust, elég ha megkérdezi a haverokat, mi történt az MTV napi 5,9 millió forintért gyártott sorozatával.

A közmédia ugyanis levette a főműsoridőből az alkotást, sőt nyári szabadságra is szalad a produkció, amelyet kétszázezernél is kevesebben néznek, ami legalábbis elgondolkodtató adat, tekintve hogy egy Diósgyőr-meccsre mindenféle médium nélkül összejön tízezer ember. Az Index cikke szerint a hirdetőknek fontos 18-49-es korosztályból már az első héten is csak 35 ezren látták. Értsd: a Sziget helyszíni látogatókkal megveri a Jáksó-féle tévés produkciót. Azt a műsort, amelynek közszolgálati megrendelése az aktuális helyzetben körülbelül annyira indokolt, mint Szíriába szervezni osztálykirándulást a harmadik béseknek.

Akárhogy is, az elöljáróknak közpénzből sikerült bukniuk. Pedig korábban úgy hallottam a nemzeti ügyek kormányának támogatóitól, hogy rendszerük olyan tiszta, s folt nélküli, mintha Vanish-szappannal dörzsölnék izomlázig, s az illetékesek úgy vigyáznak a közös forintokra, mint Cristiano Ronaldo a zselés flakonjára. Ehhez képest szórják a lét egy szervezetben, amely retusál, egynapos blogra hivatkozva hazudik, s olyasféle interjút készít a köztársasági elnökkel, amilyet még a fehérorosz testvérintézményben is innovációként tartanának számon.

Az még megvan például, hogy évi 3,54 milliárd forintért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Sport TV-t működtető Chello Central Europe Zrt. közös pályázata nyerte el a magyar futballmérkőzések közvetítési jogait? Pengetünk szépen a Pápa-Paksért, s izgatottan várjuk a felcsúti akadémisták föltűnését az élvonalban.

Mindez persze csak aprópénz ahhoz képest, amit közgépesítenek a rendszerben, de itt az adatok alapján messzemenően könnyű megállapítani: közpénzt fektettek be, s vesztettek. (Hogy erről a módszerről, a vállalt rizikóról mi a véleményem az most másodlagos, a lényeg, hogy ez a szisztéma mániákusan ismételgette: mindenkit elszámoltat.)  

Persze a Marslakók megrendelői védekezhetnek azzal, kevesebbet tapsoltak el, mint például a fiúk a MOL-részvények visszavásárlásával. De még ettől egyszerűbben is megúszhatják: például ha ajánlanak egy statisztaszerepet Budai Gyulának. Nagy a kockázat, mivel az ígéretes kabarészínész a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is vállalt egyet, s förtelmesen nagyot bukott vele.

Ettől függetlenül a produkció még műsoron van.

Még. 

2012.06.19 16:06

Ajánlott cikkek

Blogger

elkurtan

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.