elkurtan

elkurtan

A blogger meg az álamfő

Doktor Schmitt figyelmeztetett a Földi Pál-könyvek szakmai nívóját idéző közmédiában, ne feledjük: az egész balhé „egy blogger” bejelentésével...

Doktor Schmitt figyelmeztetett a Földi Pál-könyvek szakmai nívóját idéző közmédiában, ne feledjük: az egész balhé „egy blogger” bejelentésével indult.

Most tekintsünk el attól, hogy a lényeget tekintve mindegy, hogy egy réti sas vagy Barack Obama talált valamit a lábjegyzetek nélküli dolgozatban, s pislantsunk arra felsőbbrendűségi tudatra, amely az „egy blogger” kinyilatkoztatásból árad.

Ott van benne minden a figuráról, aki képtelen tudomásul venni, hogy már nem elég az Astoria halljában mosolyogni, meg a megfelelő szobát üresen hagyni, ha jön az elvtárs, meg elhitetni Orbán Viktorral, hogy akkor sem mondunk nemet, ha arra kér, szignáljuk a törvényt, amelyben a Balatont saját kádjává alakítja. Akadnak "bloggerek", akik – már-már érthetetlenül – a tisztességet is elvárják.

Segítünk a dekódolásban is: a blogger az egy polgár. Tagja annak a közösségnek, amelyet – legalábbis fénymásolt papíron – Schmitt Pál szimbolizál. Csakhogy Schmitt lenézi a polgárt, mert ahhoz van szokva, hogy a kandalló előtt megbeszéli az ügyeket az illetékes kollégákkal, ők elmondják, mit kell csinálni, aztán minden rendben lesz, mint a Doktor House egyes részeinek fináléjában. Azon pedig már csak mulatni lehet, hogy az álamfő még a netet is devalválná, mintha az szabadnapos hülye gyerekek játszótere lenne, ahol csak hintázni lehet reggeltől estig.

Mert kár lenne elfelejtenie, hogy a lenézett "egy blogger" most éppen megbuktatta. Szépen, egyenletes mozdulatokkal kiradírozta a politikai térképről. 

Azt pedig nem árt megjegyeznie az uraknak: egy bloggerből akad itt néhány millió.

Nehogy mind többüknek kelljen Obersovszky-interjúra menni.

2012.04.02 08:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.