Polgármestert választanak Salgótarjánban

Időközi polgármester-választást tartanak ma Salgótarjánban. A választást az előző polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni. Salgótarjánban 31 ezer választásra jogosult él, ők 40 szavazókörben adhatják le voksaikat reggel hat és este hét óra között.

A négy jelölt Fekete Zsolt (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt). Dóra Ottó, Salgótarján 2014 októberében megválasztott szocialista polgármestere tavaly novemberben halt meg.

A Nógrád24 információja szerint 15 óráig a szavazásra jogosultak 37,62%-a adta le voksát, ami magasabb arány, mint a 2014-es általános helyhatósági választáson az azonos időpontban volt, akkor a választásra jogosultak 29,94 %-a járult az urnákhoz. Fél hatig a szavazók 45,97%-a voksolt, 2014-ben ilyenkor a választásra jogosultak 37, 56%-a adta le a szavazatát.

Hibáznak-e a választók Salgótarjánban?

A választók nem hibázhatnak: olyan polgármestert kell választani, aki képes megtalálni a partneri viszonyt a kormányzattal – figyelmeztetett korábban Kövér László házelnök. Szóval jól teszik, ha a Fidesz jelöltjére voksolnak.

„Salgótarján helyzete drámai”

A megyei jogú városok közül Salgótarján helyzete drámai, költségvetési szempontból nagyon rossz; a nógrádi megyeszékhely arányait tekintve az egyik legeladósodottabb város – mondta Kósa Lajos.

Salgótarján: Aláírták, hogy nem lesz sárdobálás

Választási etikai kódexet írt alá szerdán Salgótarjánban a négy polgármesterjelölt

 

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.